Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Θα μοσχομυρίσει το σπίτι κανέλα


Μια συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δοκιμάστε αυτό το Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού και θα μας θυμηθείτε. Θα μοσχομυρίσει κανέλα το σπίτι.Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω ακο…

...λουθούν τα υλικά, τα βήματα αλλά και τα απόλυτα μυστικά της μαγείρισσας για ένα συγκλονιστικό παστίτσο. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Γιώργος Παρτσαλάκης: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του ...

Μια συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δοκιμάστε αυτό το Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού και θα μας θυμηθείτε. Θα μοσχομυρίσει κανέλα το σπίτι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω ακολουθούν τα υλικά, τα βήματα αλλά και τα απόλυτα μυστικά της μαγείρισσας για ένα συγκλονιστικό παστίτσο.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο3)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1½ φλ. ζακυνθινό λαδοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Για το ζακυνθινό παστίτσιο ραγού, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν σωθούν τα υγρά του και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος). Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία κρέας και σάλτσα, και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, κρέας, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί. Το παστίτσιο ραγού είναι έτοιμο. Αν θέλουμε, το ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί. Το κόβουμε σε κομμάτια όπως το κανονικό παστίτσιο και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται. Είναι πραγματικά απολαυστικό!

Κι αν θέλετε κάτι γλυκό για σβήσιμο δοκιμάστε αυτή την μελωμένη μηλόπιτα με superfoods!

Τρεμουλιαστό παστίτσιο με κανέλα και εύκολη μπεσαμέλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τρεμουλιαστό παστίτσιο

Το πιο νόστιμο, αφράτο, κρεμένιο και τρεμουλιαστό παστίτσιο με κιμά, κανέλα και εύκολη μπεσαμέλ, με την υπογραφή και όλα τα μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο (500 γραμμ.) χοντρά μακαρόνια για πιαστίτσιο

Για τη σάλτσα κιμά

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος μία φορά περασμένος στη μηχανή αλέσεως
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο τριμμένο καρότο
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την εύκολη μπεσαμέλ

  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • 1½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά

  • Ξεκινάμε το παστίτσιο, ζεσταίνοντας σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντάς τον με κουτάλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Αφήνουμε να ψήνεται καλά ο κιμάς, για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8 λεπτά.
  • Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε το ψιλοτριμμένο καρότο και σοτάρουμε για 1 με 2′. Σβήνουμε με το κονιάκ και φήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5 λεπτά τον κιμά και την αφαιρούμε. Σκεπάζουμε τον κιμά για το παστίτσιο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

Φτιάχνουμε την εύκολη μπεσαμέλ για το παστίτισο

  • Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ αδιάλυτο, το μοσχοκάρυδο (πάντα φρεσκοτριμμένο), αλάτι, το βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Αφήνουμε την κρέμα του να δέσει περίπου 10 λεπτά.
  • Αφού δέσει η κρέμα μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ανακατεύουμε, να ενσωματώνεται κάθε κρόκος, και μετά προσθέτουμε τον επόμενο. Ρίχνουμε, τέλος, το 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μισά σε λαδωμένο βαθύ ταψί και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά μπεσαμέλ. Ανακινούμε ελαφρά. Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Τον αδειάζουμε στα μακαρόνια. Κάνουμε την επόμενη στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Κουνάμε ελαφρά το ταψί, να στρώσει η επιφάνεια του παστίτσιου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λαχταριστά μανιτάρια φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Ξέμεινες με πασχαλινά κουλουράκια; Φτιάξε αυτό τον κορμό κόλαση

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά