Γαλλική σούπα με κρεμμύδια και βούτυρο σε χαμηλή φωτιά – Γρήγορη και εύκολη


Η Γαλλική σούπα κρεμμυδιού είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για έναν πονεμένο λαιμό και για το κρύο. Μιας και το κρύο σε περιοχές της Ελλάδας ακόμα κρατεί, σας έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να την μαγ…

...ειρέψετε σε χρόνο ρεκόρ. Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της σούπας ωστόσο, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα, δύσκολη διαδικασία, λόγω του ότι το βασικό στοιχείο είναι το μαγείρεμα των κρεμμυδιών αργά και προσεκτικά για να μην καραμελώσουν. Σας έχουμε ακόμα μια σούπα με κρεμμύδια...

Η Γαλλική σούπα κρεμμυδιού είναι ένα κλασικό πιάτο, ιδανικό για έναν πονεμένο λαιμό και για το κρύο. Μιας και το κρύο σε περιοχές της Ελλάδας ακόμα κρατεί, σας έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να την μαγειρέψετε σε χρόνο ρεκόρ.

Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της σούπας ωστόσο, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα, δύσκολη διαδικασία, λόγω του ότι το βασικό στοιχείο είναι το μαγείρεμα των κρεμμυδιών αργά και προσεκτικά για να μην καραμελώσουν. Σας έχουμε ακόμα μια σούπα με κρεμμύδια και σκόρδο εδώ, σε περίπτωση που η παρακάτω συνταγή δεν σας αρέσει.

Τι κάνετε λοιπόν αν θέλετε να φτιάξετε τη νόστιμη σούπα, αλλά δεν έχετε το χρόνο να σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα; Βάλτε τη σε χαμηλή θερμοκρασία!

  • 3 κιλά κίτρινα κρεμμύδια, αποφλοιωμένα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλάκια αλάτι kosher
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή και περισσότερο για τη γεύση
  • 2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι μπαλσάμικο ξύδι
  • 8 κούπες ζωμό βοείου κρέατος
  • 1/3 κούπας κονιάκ, προαιρετικό αλλά συνιστάται
  • 4 με 6 φέτες μπαγκέτας, φρυγανισμένες (1 φέτα ανά μπολ)
  • 1 1/3 με 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Gruyere (1/3 φλιτζάνι ανά μπολ)
  • 1. Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα σκεύος μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  • 2. Καλύψτε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία ή για 10-12 ώρες. Τα κρεμμύδια πρέπει να είναι σκούρα καφέ και μαλακά.
  • 3. Προσθέστε το ζωμό του βοείου κρέατος, το μπαλσαμικό ξύδι και το φρέσκο θυμάρι.
  • 4. Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 6 με 8 ώρες.
  • 5. Προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν θέλετε και προσθέστε και το κονιάκ, αν χρησιμοποιήσετε.
  • 6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • 7. Σε ομοιόμορφα κατανεμημένες ποσότητες, βάλτε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ.
  • 8. Στην κορυφή κάθε μπολ, τοποθετήστε μια φέτα μπαγκέτας και το τεμαχισμένο Gruyere.
  • 9. Ψήστε για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • 10. Βάλτε ξανά στο φούρνο για να πάρουν χρώμα οι κορυφές για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, πριν τα απολαύσετε!


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά