Θεϊκό γλυκό ψυγείου με κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα – Οργασμός γεύσεων


Είσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι γλυκό να φτιάξεις ώστε να περάσει λίγο πιο εύκολα και γρήγορα η ώρα σου; Μην αγχώνεσαι σου έχουμε εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκ…

...ότα, που θα προκαλέσει οpγασμό γεύσεων.Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Την βρήκαμε στο argiro.gr και μιλάμε για ένα εντυπωσιακό κέικ που τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι πιο μεγάλοι θα παραμιλούν! ...

Είσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι γλυκό να φτιάξεις ώστε να περάσει λίγο πιο εύκολα και γρήγορα η ώρα σου; Μην αγχώνεσαι σου έχουμε εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, που θα προκαλέσει οpγασμό γεύσεων.

Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Την βρήκαμε στο argiro.gr και μιλάμε για ένα εντυπωσιακό κέικ που τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι πιο μεγάλοι θα παραμιλούν!

Υλικά Συνταγής

  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 200 γραμ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
  • 1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 250 γραμ. κρύο γάλα
  • λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
  • τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.

Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες. Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα. Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο η τετράγωνο πυρίμαχο.

Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια. Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα. Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας, αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο. Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού. Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Αν πάλι δεν θέλετε το γλυκό ψυγείου με κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα δοκιμάστε με καρύδα

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα. Μια συνταγή απλή, δροσερή και νόστιμη. Θα την φτιάξετε σπίτι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, καθώς θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους που θα το δοκιμάσουν.

Υλικά

  • 200 γραμμ σαβαγιάρ
  • Λίγο γάλα για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή γεμάτη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 βανίλιες
  • 7 κουτ.σούπας κορν-φλάουρ όχι κοφτές
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ.σούπας ινδοκάρυδο

Για τη σαντιγύ:

  • 1 φάκελο σαντιγύ γκαρνί
  • 3 κουτ σούπας ινδοκάρυδο
  • 200 ml κρύο γάλα

Για το πασπάλισμα:

  • Μπόλικο ινδοκάρυδο & βύσσινο ή κεράσι γλυκό προαιρετικά

γλυκό ψυγείου καρύδα συνταγή

Εκτέλεση

  • Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα,το κορν- φλάουρ & ανακατεύουμε να διαλυθεί.Προσθέτουμε ζάχαρη, κρόκους,βανίλιες και το ξύσμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να βράσει και να πήξει καλά η κρέμα. Μολις γίνει αυτό αποσύρουμε κι ρίχνουμε 2 κουταλιές ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε ξανά & αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Έπειτα βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα σκέτο ή μαζί με λίγο κονιάκ & στρώνουμε τα μισά περίπου σε πιατέλα ή όπου θέλουμε.Απλώνουμε πάνω μια στρώση κρέμας,μετα πάλι σαβαγιαρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε κ γύρω γύρω το γλυκό με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.Για πιο καλύτερα αποτελέσματα το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Χτυπαμε τη σκόνη με το κρύο γάλα να αφρατέψει. Μετα ρίχνουμε ινδοκάρυδο & ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό,το καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγύ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
    Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα και αν θέλουμε με βύσσινο γλυκό ή κάποιο άλλο γλυκό της αρεσκείας μας.
  • Καλή επιτυχία

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

“Κόλαση” το Monkey Bread κέικ της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με μαύρη ζάχαρη και καραμέλα κανέλας

Μοναδικό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – «Βόμβα» γεύσεων

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά