Φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Μια θεϊκή συνταγή


Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις ενώ είσαι σε καραντίνα; Τότε σου έχουμε φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια θεϊκή συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Εδώ λόγια δεν χωρά…

...νε. Δε περιγράφεται η γεύση τους! Μιλάμε για μια συνταγή από το argiro.gr και μια γλυκιά μυρωδιά της καραμέλας βουτύρου που ευωδιάζουν αυτά τα ψωμάκια. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Στους 113 οι νεκροί από τον...

Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις ενώ είσαι σε καραντίνα; Τότε σου έχουμε φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια θεϊκή συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Εδώ λόγια δεν χωράνε. Δε περιγράφεται η γεύση τους! Μιλάμε για μια συνταγή από το argiro.gr και μια γλυκιά μυρωδιά της καραμέλας βουτύρου που ευωδιάζουν αυτά τα ψωμάκια.

Υλικά Συνταγής

  • 550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κύβο νωπή μαγιά (25 γρ.)
  • 200 ml (3/4 ποτήρι νερού) γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 250 γραμ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση – Ο τρόπος για να φτιάξεις φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα ψωμάκια κανέλας (αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή.

Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία – μιάμιση ώρα. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.

Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με την πάστα-γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Την τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας (12 ή 14 βγαίνουν), αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν. Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.

Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά. Όταν είναι ζεστά, είναι συγκλονιστικά!

Για τη μαγιά

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Ωστόσο, λόγω ημέρας, δείτε εδώ και τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο τέλεια μαγειρίτσα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Βάλε μπόλικο λεμόνι και θα τους “πεθάνεις” όλους

Εκμέκ με τσουρέκι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Η γεύση του θα σε «αποτελειώσει»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά