Γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα – Απλό, δροσερό και νόστιμο


Γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα. Μια συνταγή απλή, δροσερή και νόστιμη. Θα την φτιάξετε σπίτι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, καθώς θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους που θα το …

...δοκιμάσουν.Ευχάριστο, νόστιμο, αλλά και ένα πολύ ελαφρύ γλυκό για να φτιάξετε και να τους τρελάνετε όλους. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Χαμός έξω από εκκλησία στην Χίο: Χειροπέδες σε πιστή που ήθελε να μπει...

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα. Μια συνταγή απλή, δροσερή και νόστιμη. Θα την φτιάξετε σπίτι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, καθώς θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους που θα το δοκιμάσουν.

Ευχάριστο, νόστιμο, αλλά και ένα πολύ ελαφρύ γλυκό για να φτιάξετε και να τους τρελάνετε όλους.

Υλικά

  • 200 γραμμ σαβαγιάρ
  • Λίγο γάλα για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή γεμάτη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 βανίλιες
  • 7 κουτ.σούπας κορν-φλάουρ όχι κοφτές
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ.σούπας ινδοκάρυδο

Για τη σαντιγύ:

  • 1 φάκελο σαντιγύ γκαρνί
  • 3 κουτ σούπας ινδοκάρυδο
  • 200 ml κρύο γάλα

Για το πασπάλισμα:

  • Μπόλικο ινδοκάρυδο & βύσσινο ή κεράσι γλυκό προαιρετικά

γλυκό ψυγείου καρύδα συνταγή

Εκτέλεση

  • Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα,το κορν- φλάουρ & ανακατεύουμε να διαλυθεί.Προσθέτουμε ζάχαρη, κρόκους,βανίλιες και το ξύσμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να βράσει και να πήξει καλά η κρέμα. Μολις γίνει αυτό αποσύρουμε κι ρίχνουμε 2 κουταλιές ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε ξανά & αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Έπειτα βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα σκέτο ή μαζί με λίγο κονιάκ & στρώνουμε τα μισά περίπου σε πιατέλα ή όπου θέλουμε.Απλώνουμε πάνω μια στρώση κρέμας,μετα πάλι σαβαγιαρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε κ γύρω γύρω το γλυκό με τα υπόλοιπα σαβαγιαρ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλυκό.Για πιο καλύτερα αποτελέσματα το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Χτυπαμε τη σκόνη με το κρύο γάλα να αφρατέψει. Μετα ρίχνουμε ινδοκάρυδο & ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό,το καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγύ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
    Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα και αν θέλουμε με βύσσινο γλυκό ή κάποιο άλλο γλυκό της αρεσκείας μας.
  • Καλή επιτυχία

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Ωστόσο αν δεν θέλετε καρύδα φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος

Είναι σκέτη απόλαυση αυτή η συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, με σοκολάτα γάλακτος, γάλα και μπισκότα. Είναι ειδικά για τους λάτρης της σοκολάτας, που δεν μπορούν να της αντισταθούν. Ενώ θα την λατρέψουν τα παιδιά.

Πάμε ωστόσο, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση, αυτού του γλυκού. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί.

Υλικά

  • 1.200 ml γάλα
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ κακάο
  • 150 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το κακάο σε μία κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες. Το σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε το στολίζουμε με σαντιγί, κακάο και κάποιο μπισκότο. Έτοιμο! Καλή επιτυχία!

Ωστόσο, φτιάξτε και την συνταγή για φανταστική λαμπροκουλούρα τσουρέκι με πραλίνα σοκολάτας και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στολίστε την με κόκκινα αυγά και σερβίρετέ την παραδοσιακά στο τραπέζι της Ανάστασης.

Σκέτη απόλαυση είναι και το γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – «Βόμβα» γεύσεων

Σαν «βόμβα» θα σκάσουν στο στόμα σου οι απίστευτες γεύσεις αυτού του μοναδικού γλυκού ψυγείου. Ειδικά αν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα πάθεις την… πλάκα σου. Μπορεί να θέλει αρκετή προετοιμασία, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις.

Αν βέβαια εσείς νηστεύετε, μπορείτε να το φτιάξετε για τα παιδάκια σας, τα οποία θα ξετρελαθούν. Είναι μια μοναδική συνταγή του Στέλιου Παρλιαρού.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεω, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.
  • Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

“Κόλαση” το Monkey Bread κέικ της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με μαύρη ζάχαρη και καραμέλα κανέλας

Μοναδικό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – «Βόμβα» γεύσεων

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά