Η συνταγή της μαμάς: Αρνί στο φούρνο σε λαδόκολλα με κληματόβεργες – Γίνεται καλύτερο και από σούβλας!


Ο κορωνοϊός μας άλλαξε τα δεδομένα και όλοι πλέον έχουμε περιοριστεί στο σπίτι! Οι περισσότεροι αναρωτιέστε Πάσχα χωρίς αρνί στη σούβλα; Θα σας προτείνουμε Πάσχα με υγεία πάνω απ’ όλα και αντί για τη …

...σούβλα, μείνετε μέσα στο σπίτι γιατί σας έχουμε αρνί στη λαδόκολλα με κληματόβεργες. Μετά από αυτό, νομίζω ό,τι η λαδόκολλα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και φυσικά θα λατρέψετε το πόσο νόστιμο γίνεται έτσι το αρνί! Μια συνταγή, αποκλειστικά φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς-σεφ...

Ο κορωνοϊός μας άλλαξε τα δεδομένα και όλοι πλέον έχουμε περιοριστεί στο σπίτι! Οι περισσότεροι αναρωτιέστε Πάσχα χωρίς αρνί στη σούβλα; Θα σας προτείνουμε Πάσχα με υγεία πάνω απ’ όλα και αντί για τη σούβλα, μείνετε μέσα στο σπίτι γιατί σας έχουμε αρνί στη λαδόκολλα με κληματόβεργες.

Μετά από αυτό, νομίζω ό,τι η λαδόκολλα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και φυσικά θα λατρέψετε το πόσο νόστιμο γίνεται έτσι το αρνί! Μια συνταγή, αποκλειστικά φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου. Ενώ, σας έχουμε δείξει και 4+1 «μαγικά» κόλπα για το βάψιμο των αυγών.

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο αρνί 10-12 κιλών είναι ιδανικό
  • αλάτι και πιπέρι (μαύρο)

Συνταγή:

  1. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (να μείνει μια ημέρα στο ψυγείο). Βάζουμε το αρνί ολόκληρο στον παγκο της κουζίνας (όταν το αγοράσετε, θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη, να το σπάσει το κόκκαλο στη σπονδυλική στήλη). Το αρνί είναι καθαρό, χωρίς έντερα και συκωταριά
  2. Κάνετε μικρές χαρακιές στα μπούτια και το αλατοπιπερώνετε καλά. Επίσης, αλατωπιπερώνετε καλά και από την εσωτερική του πλευρά μέσα από τα πλευρά.
  3. Δένετε τα άκρα του με σπάγκο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.
  4. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή του Πάσχα, πέρνετε 5-6 λαδόκολλες και τυλίγετε καλά όλο το αρνί. Να είναι παντού τυλιγμένο. Έπειτα ενώνετε τα ακρα του και τα δένετε μαζί να σχηματίσει μια κουλούρα για να χωρά στο ταψί σας.
  5. Στο ταψί πριν το αρνί, να βάλετε κάτω κληματόβεργες (να μην ακουμπά το αρνί με τη λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού). Αν δεν έχετε κληματόβεργες που είναι το ιδανικό, να βάλετε μια σχάρα και επάνω το αρνί με τη λαδόκολλα.
  6. Το βάζετε στο φούρνο από τις 8:00 το πρωί για να βγει στη 1:00 το μεσημέρι, στους 200 βαθμούς.

Πηγή: juniorsclub.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά