Αφράτο κέικ σοκολάτας με 2 υλικά – Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά


Κέικ σοκολάτας με 2 υλικά! Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά!
Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα….


Loading...


Κέικ σοκολάτας με 2 υλικά! Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.

Δοκιμάστε και το πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό με λίγα υλικά!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα! Μόλις το φάτε δεν θα αλλάζετε συνταγή

Tο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα γίνεται με κρέμα τυριού και γιαούρτι και παραπέμπει σε ένα είδος cheesecake σοκολάτας.

Γίνεται εύκολα είναι οικονομικό και σίγουρα θα το λατρέψετε τόσο εσείς που το φτιάχνετε όσο και οι αγαπημένοι σας που θα γλύφουν μέχρι και το κουταλάκι τους, όπως και με το μπισκοτογλυκό που σας είχαμε δείξει!

Αυτά είναι τα υλικά για τη συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε και θα τα βρείτε ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σούπερ μάρκετ

ΥΛΙΚΑ

Στρώση cheesecake σοκολάτας:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 400 γρ. μπισκότα κρέμας σοκολάτας

Σοκολάτα ganache:

  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Σαντιγί:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες

γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την σοκολάτα ganache

Τοποθετούμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα για 20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα μπεν μαρί: Γεμίζουμε με νερό ένα κατσαρολάκι μέχρι το 1/3. Το φέρνουμε σε βρασμό κι έπειτα τοποθετούμε στο χείλος του ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο δεν θα πρέπει να ακουμπάει απευθείας το βραστό νερό. Έπειτα βάζουμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Στρώση cheesecake του γλυκού:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το cheesecake στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα την αυξάνουμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.

Σαντιγί:

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Δεν χτυπάμε πολύ γιατί η σαντιγί θα γίνει βούτυρο.

Συναρμολόγηση:
Αρχικά, τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα σοκολάτας σε ένα ταψί 20×30 εκ. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα ganache και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας τυριού από πάνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και κάνουμε λεία την επιφάνεια του. Στο σημείο αυτό καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων σοκολάτας.

Έπειτα, ζεσταίνουμε ξανά την σοκολάτα ganache είτε για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα, είτε ομοιοτρόπως σε μπεν μαρί (οδηγίες στο βήμα 1) και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα σε σταγόνες.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...