Η πιο νόστιμη και υγιεινή σπιτική μερέντα με ζαχαρούχο γάλα!


Ποιος δεν λατρεύει τη μερέντα; Ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα; Ποιος δεν θα ήθελε ταυτόχρονα η μερέντα να ήταν και υγιεινή; Το Athensmagazine.gr λοιπόν σου βρήκε τη λύση και κατάφερε να κάνει τη μερέντ…

...α υγιεινή και γευστική! Το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο υλικό που δίνει υπέροχη γεύση στα περισσότερα γλυκά κι αυτό είναι που θα απογειώσει και αυτή τη συνταγή. Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή θα δεις εδώ για το τέλειο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα! Θα έχεις την τέλεια...

Ποιος δεν λατρεύει τη μερέντα; Ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα; Ποιος δεν θα ήθελε ταυτόχρονα η μερέντα να ήταν και υγιεινή; Το Athensmagazine.gr λοιπόν σου βρήκε τη λύση και κατάφερε να κάνει τη μερέντα υγιεινή και γευστική!

Το ζαχαρούχο γάλα είναι ένα αγαπημένο υλικό που δίνει υπέροχη γεύση στα περισσότερα γλυκά κι αυτό είναι που θα απογειώσει και αυτή τη συνταγή. Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή θα δεις εδώ για το τέλειο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα!

Θα έχεις την τέλεια μερέντα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 κουβερτούρα (έβαλα μαύρη)
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη δηλαδή 125 γρ.
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο.

Εκτέλεση

Σε μικρο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος.

Πηγή: Trikalaview.gr

Πεντανόστιμη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα!

Η κρέμα καραμελέ είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων μας. Η δροσιστική υφή του και η τέλεια γεύση του καραμέλας είναι αυτά που το καθιστούν το τέλειο ανοιξιάτικο γλυκό. Σήμερα όμως, είπαμε να αλλάξουμε λίγο τα δεδομένα και να κάνουμε μια μικρή παραλλαγή της συνταγής με ζαχαρούχο γάλα. Αν πάλι νηστεύετε, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τα γλυκά σας,δείτε εδώ τη συνταγή για αφράτο και νηστίσιμο κέικ αβοκάντο.

Υλικά

  • ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
  • νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
  • αυγά: 6
  • βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
  • λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα

  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
  • νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
  • χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.
  • Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

Πηγή: e-suntages.gr

Πασχαλινά μπισκότα “λαγουδάκια” με ζαχαρούχο γάλα – Θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Αυτές τις μέρες όλοι φτιάχνουν γλυκά για το Πάσχα, αν και θα το περάσουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε. Μια νόστιμη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα τα οποία θα λατρέψουν όλοι. Δείτε την συνταγή:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 κρόκους αβγού
  • 1 αβγό
  • Μίγμα για κέικ βανίλιας
  • Χρωματιστή τρούφα
  • 3 1/2 φλιτζάνια κομμάτια λευκής σοκολάτας
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1. Ανακατέψτε το μίγμα για κέικ με λίγη τρούφα και απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί.
  • 2. Ψήστε την για 18-20 λεπτά.
  • 3. Λιώστε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε τις με το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας για να φτιάξετε ένα μίγμα. Ρίξτε το μίγμα αυτό πάνω από την ζύμη για τα μπισκότα.
  • 4. Βάλτε από πάνω ζαχαρωτά σε σχήμα λαγού και ρίξτε λίγη τρούφα.
  • 5. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει. Όταν κρυώσει, κόψτε το σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρετε..

Αν θέλετε κάτι πιο απλό ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα μπισκότα κανέλας, που είναι υγιεινά και εύκολα στην εκτέλεση.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά