Αφράτα κουλουράκια πασχαλινά με μαστίχα! – Η τέλεια συνταγή!


Η μαστίχα θα δώσει μοναδικό άρωμα σε αυτά τα τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια, που ετοιμάζετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ! Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!
Υλικά
500γρ. βούτυρ…

...ο300γρ. ζάχαρη3 αβγά2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιούχυμό από ½ λεμόνι1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ½ κουτ. γλυκού σόδα1/3 φλιτζανιού κονιάκ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη1 καψουλάκι βανίλια1½ κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ....

Η μαστίχα θα δώσει μοναδικό άρωμα σε αυτά τα τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια, που ετοιμάζετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν πάουντερ! Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

500γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
3 αβγά
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
½ κουτ. γλυκού σόδα
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 καψουλάκι βανίλια
1½ κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

κουλουράκια πασχαλινά

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.

Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα, δείτε μία ακόμη πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια βουτηγμένα σε σοκολάτα!

Πηγή: olivemagazine.gr

Το πιο νόστιμο cheesecake Nutellas χωρίς ψήσιμο!

Μια πανεύκολη συνταγής για ένα υπέροχο, cheesecake Νουτέλας χωρίς ψήσιμο που σίγουρα θα λατρέψετε!Πλούσια τραγανή βάση με απαλή πεντανόστιμη γέμιση, για ειδικές περιπτώσεις!.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκότα Oreo
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
Για τη γέμιση:
750 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, 36% λιπαρά
140 γρ. Μερέντα ή Νουτέλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
65 γρ. (1/2 φλ.) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

cheesecake Nutellas

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μίξερ με μαχαίρια, τα μπισκότα όρεο σε σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. Προσθέτετε το μείγμα και το απλώνετε πιέζοντάς το στη βάση και στα τοιχώματα με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τελειοποιήστε το στρώσιμο με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο καθαρό μπολ, βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ.

Με μια σπάτουλα παίρνετε τμηματικά τη σαντιγί, τη προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράζετε ισομερώς στη μέση το μείγμα τυριού-σαντιγί σε δύο διαφορετικά μπολ.

Στο ένα μπολ προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα cheesecake. Στο άλλο μπολ αφήνετε το μείγμα ως έχει.

Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνετε 3 μεγάλες κουταλιές από το άσπρο μείγμα στη βάση αφήνοντας κενό μεταξύ τους, στα οποίο κενό τοποθετείτε 3 μεγάλες κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Επαναλάβετε άλλη μια στρώση με την ίδια διαδικασία.

Χτυπήστε ελαφρώς τη φόρμα στο πάγκο σας για να απλώσει το μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι και το “στροβιλίζετε” στο μείγμα [βλέπε βίντεο πιο κάτω] για να δημιουργήσετε “κύματα”. Το βάζετε στο ψυγείο για 5-6 περίπου ώρες, ιδανικά και για ένα βράδυ. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά