Χρειάζονται μόνο 2 υλικά: Τα άγνωστα συστατικά που απογειώνουν τη γεύση στα μακαρόνια με κιμά


  Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα σπιτικά φαγητά. Ωστόσο χρειάζονται μόνο 2 υλικά για να απογειωθεί η γεύση τους.Η συνταγή δεν είναι δύσκολη ενώ πρόκειται για ένα φαγητό που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, με δύο πολύ απλά υλικά στον κιμά μπορείς να απογειώσεις τη γεύση σε αυτό το κλασικό φαγητό.Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο δεν …

  ...πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια.Τα δύο αυτά υλικά είναι το καρότο και το σέλερι. Το βασικό είναι να τα περάσεις από το μούλτι για να τριφτούν καλά και να τα βάλεις μαζί με το κρεμμύδι στην αρχή της συνταγής. Υπολόγισε ότι για ένα κιλό κιμά θα χρειαστείς δύο μεσαία καρότα...

  Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα σπιτικά φαγητά. Ωστόσο χρειάζονται μόνο 2 υλικά για να απογειωθεί η γεύση τους.

  Η συνταγή δεν είναι δύσκολη ενώ πρόκειται για ένα φαγητό που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, με δύο πολύ απλά υλικά στον κιμά μπορείς να απογειώσεις τη γεύση σε αυτό το κλασικό φαγητό.

  Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα μακαρόνια.

   μακαρόνια με κιμά

  Τα δύο αυτά υλικά είναι το καρότο και το σέλερι. Το βασικό είναι να τα περάσεις από το μούλτι για να τριφτούν καλά και να τα βάλεις μαζί με το κρεμμύδι στην αρχή της συνταγής. Υπολόγισε ότι για ένα κιλό κιμά θα χρειαστείς δύο μεσαία καρότα και δυο στικς σέλερι.

  Και ενώ οπτικά πιθανόν ακόμη και να μην τα διακρίνεις, τα δύο αυτά υλικά θα αλλάξουν τελείως τη γεύση όπως την ήξερες στα μακαρόνια με κιμά!

  Απαράβατοι κανόνες στην κουζίνα: Τα βασικά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα μακαρόνια σου

  Ίσως η μόναδική δυσκολία στο μαγείρεμα των μακρονιών – κυριώς μακρόστενων όπως σπαγκέτι, λιγκουίνι ή φετουτσίνι – είναι να προσπαθήσετε να τα χωρέσετε σε μια κατσαρόλα. Αν δεν έχετε ένα πολύ μεγάλο σκεύος, το πιθανότερο είναι τα μισά ζυμαρικά να είναι κάτω από το νερό και τα μισά να εξέχουν αμήχανα από την κορυφή. Είναι δελεαστικό να σπάσετε τα ζυμαρικά στη μέση, ωστόσο, σύμφωνα με τους Ιταλούς αυτό είναι απαγορευτικό.

  Σύμφωνα με την Ιταλίδα σεφ Carolina Garofani, ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να σπάτε τα μακαρόνια σας πριν τα μαγειρέψετε είναι επειδή τα ζυμαρικά προορίζονται για να τα τρώτε στριφογυρίζοντας τα γύρω από το πιρούνι σας.

  Αυτό είναι δύσκολο να το κάνετε όταν σας μένουν μικρά, σπασμένα κομμάτια σπαγγέτι αντί για ολόκληρο το ζυμαρικό. Οι Ιταλοί είναι αδιάλλακτοι όσον αφορά αυτόν τον κανόνα, καθώς πολλοί θεωρούν γρουσουζιά το να σπάσουν τα ζυμαρικά. Αντ’ αυτού, λοιπόν, ανακατέψτε και στριφογυρίστε για να διασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά σας μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

  Αν βιάζεστε σχετικά, μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία μαγειρέματος προσθέτοντας στεγνά ζυμαρικά σε νερό που μόλις σιγοβράζει. Σύμφωνα με τους Ιταλούς αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το νερό βράζει πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά.

  Λάθη στο μαγείρεμα μακαρονιών

  Οι γρήγορες φυσαλίδες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του βρασμού θα εμποδίσουν τα ζυμαρικά να κολλήσουν ή να κατακάτσουν, καθώς και θα μαγειρέψουν τη ζύμη πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Η θερμοκρασία βρασμού θα σταθεροποιήσει επίσης σωστά τα άμυλα των ζυμαρικών για να επιτευχθεί η σωστή υφή.

  Οι περισσότεροι μάγειρες βάζουν τα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να κρυώσουν άμεσα. Αυτό θα βοηθήσει τα ζυμαρικά να κρυώσουν πολύ γρήγορα, ωστόσο, έτσι ξεπλένετε όλο το φυσικό άμυλο το οποίο βοηθάει τη σάλτσα σας να κολλήσει και να αποκτήσει μια πηχτή, γεμάτη υφή.

  Τα ζυμαρικά, άλλωστε, ουσιαστικά σημαίνουν «πάστα», κάτι που ίσως σας βοηθήσει να θυμηθείτε να μην γυρίσετε τον ψεκαστήρα στο σουρωτήρι σας που είναι γεμάτο με ζυμαρικά μόλις αυτά μπουν στον νεροχύτη. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιηθούν σε παγωμένες σαλάτες ζυμαρικών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα γρήγορο κρύο ξέβγαλμα για να σταματήσει το μαγείρεμα.

  Το νερό που έχει απορροφήσει το άμυλο από τα ζυμαρικά θα κάνει τη μαγική διαφορά στη σάλτσα σας, καθώς λειτουργεί σαν συνεκτικό στοιχείο και δημιουργεί μια όμορφη κρεμώδη υφή. Κρατάτε πάντα ένα ή δύο φλιτζάνια από το νερό πριν σουρώσετε τα ζυμαρικά για να πετύχετε το τέλειο πιάτο!

  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά