«Ζουμπουρλούδικη» τυρόπιτα: Η απόλυτη συνταγή με φέτα, γραβιέρα και άλλα 4 υλικά


    Μία άκρως νόστιμη, μακεδονίτικη τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα που κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: “Χατσαπούρι” – Μία ακαταμάχητη τυρόπιτα που ανταγωνίζεται σε νοστιμιά αντίστοιχες του φούρνου! (Video)Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα, δείτε εδώ μ…

    ...�κο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα, για το άλλειμα Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32-34εκ. Σε μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη Φέτα ΔΩΔΩΝΗ, την τριμμένη Γραβιέρα Αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ, το σιμιγδάλι και μία κουταλιά της σούπας...

    Μία άκρως νόστιμη, μακεδονίτικη τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα που κλέβει τις γευστικές εντυπώσεις. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: “Χατσαπούρι” – Μία ακαταμάχητη τυρόπιτα που ανταγωνίζεται σε νοστιμιά αντίστοιχες του φούρνου! (Video)

    • 450γρ. φύλλο κρούστας
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ανακατεμένο με 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 300γρ. φέτα
    • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 8 αβγά χτυπημένα
    • 80γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα, για το άλλειμα

    «Ζουμπουρλούδικη» τυρόπιτα:  Η απόλυτη συνταγή με φέτα, γραβιέρα και άλλα 4 υλικά

    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32-34εκ.
    • Σε μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη Φέτα ΔΩΔΩΝΗ, την τριμμένη Γραβιέρα Αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ, το σιμιγδάλι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
    • Στρώνετε τα μισά φύλλα στο ταψί, σταυρωτά και λοξά, αλείφοντας τα ένα-ένα με το μίγμα του βουτύρου με το ελαιόλαδο και φροντίζετε να εξέχουν οι άκρες των φύλλων ομοιόμορφα γύρω από τις άκρες του ταψιού. Πρέπει να έχετε αλείψει και τις άκρες των φύλλων που εξέχουν, για να μη στεγνώσουν και ξεραθούν.
    • Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, αλείφοντας τα επίσης ένα-ένα με βούτυρο και λάδι. Εδώ όμως κόβετε τις άκρες των φύλλων για να είναι ακριβώς στο σχήμα του ταψιού.
    • Διπλώνετε τις άκρες των κάτω φύλλων γύρω από τις άκρες του ταψιού, πιέζοντας με τα δάχτυλα να σχηματίσουν σούρες. Αν δεν είναι ομοιόμορφες οι σούρες μπορείτε να τις κόψετε με ψαλίδι.
    • Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και το γάλα και ψήνετε στο φούρνο για 50-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

    Νόστιμη και “γρήγορη” τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄ με 2 κινήσεις

    Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα, δείτε εδώ μία συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα που γίνεται πανεύκολα σε χρόνο ντε τε.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

     Νόστιμη και

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
    2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Πηγή: be2news

    Τυρόπιτα σε 5′: Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    Βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για την αγαπημένη σας πίτα με 6 υλικά και έτοιμη σε 5′. Λιώνει στο στόμα! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.

    • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
    • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • 1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
    • 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
    • πιπέρι

    Τυρόπιτα σε 5': Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    • Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
    • Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 – 3 εκ.
    • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά