9 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καούρας χωρίς τη χρήση φαρμάκων


Καούρες: Είστε από εκείνα τα άτομα, τα οποία υποφέρουν συχνά από καούρες; Θέλετε να απεμπλακείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν γνωρίζετε το πώς; Μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει λόγος για να αγχών…

...εστε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κάποια από τις προτάσεις των ειδικών.Παρακάτω θα βρείτε τη σχετική λίστα με τρόπους αντιμετώπισης της καούρας. Παράλληλα δείτε και ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβουν οι καούρες.Ακολουθούν δέκα τρόποι για να το πετύχετεΗ...

Καούρες: Είστε από εκείνα τα άτομα, τα οποία υποφέρουν συχνά από καούρες; Θέλετε να απεμπλακείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν γνωρίζετε το πώς; Μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε κάποια από τις προτάσεις των ειδικών.

Παρακάτω θα βρείτε τη σχετική λίστα με τρόπους αντιμετώπισης της καούρας. Παράλληλα δείτε και ποιο θανάσιμο κίνδυνο κρύβουν οι καούρες.

Ακολουθούν δέκα τρόποι για να το πετύχετε

Η τακτική λήψη αντιόξινων δεν αποτελεί πάντα τη λύση για την αντιμετώπιση της καούρας. Μπορεί επίσης να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη για το πεπτικό σύστημα και για το σώμα σας μακροπρόθεσμα.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα μεταβάλλουν τη φυσική οξύτητα του στομαχιού σας, το οποίο χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο pH για να μπορεί να χωνέψει σωστά την τροφή σας. Αν εξουδετερώσετε τα στομαχικά οξέα, αποδυναμώνετε το στομάχι σας και επιπλέον γίνεστε πολύ πιο ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένειες.

Για την αποτελεσματική και μόνιμη αντιμετώπιση της καούρας, η πραγματική λύση πρέπει να βασίζεται στην αλκαλοποίηση της διατροφής σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε τροφές με αλκαλικές ιδιότητες, οι οποίες εξισορροπούν με φυσικό τρόπο τα οξέα στο σώμα σας. Έτσι το όξινο pH του στομαχιού δεν μεταβάλλεται αλλά τα οξέα μειώνονται σταδιακά και χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία της πέψης.

  • Ποιες τροφές είναι αλκαλικές: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σέλινο, μπρόκολο, αγγούρι, μαϊντανός). Άλλα λαχανικά (τομάτα, λάχανο, παντζάρια). Φρούτα (αβοκάντο, λεμόνι, πόμελο). Φασόλια, αμύγδαλα, σπόροι και φύκια.
  • Ποιες είναι οι όξινες τροφές που πρέπει να αποφύγετε: Οινόπνευμα, Καφές, πακεταρισμένοι χυμοί και ροφήματα, λευκή ζάχαρη, επεξεργασμένο αλεύρι, επιτραπέζιο αλάτι, γαλακτοκομικά, τηγανιτά φαγητά και λουκάνικα.

9 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καούρας χωρίς τη χρήση φαρμάκων

Άλλοι τρόποι για να το πετύχετε

Για να βελτιώσετε την πεπτική λειτουργία σας, να αντιμετωπίσετε την καούρα και να αποβάλετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα σας, θα πρέπει να φροντίζετε να πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό κάθε μέρα εκτός γευμάτων, ειδικά με άδειο στομάχι. Πρόκειται για κάτι εύκολο και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Αυτή η φυσική σπιτική συνταγή για την αντιμετώπιση της καούρας και των γαστρικών ελκών ήταν πολύ συνηθισμένη πριν από μερικές δεκαετίες.

  • Υλικά: Χυμός από μια ωμή πατάτα και 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (32 γραμμάρια).
  • Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά και πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι τουλάχιστον μία ώρα πριν το πρωινό γεύμα. Εφαρμόστε τη θεραπεία για εννέα μέρες στη σειρά.

Το λεμόνι, αν και είναι όξινο φρούτο, εξουδετερώνει τα οξέα μόλις φτάνει στο στομάχι. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο το λεμόνι όσο και η ντομάτα, δύο κατεξοχήν όξινες τροφές, μείωσαν αισθητά τα συμπτώματα της καούρας και της παλινδρόμησης στην πλειονότητα των ασθενών που δοκίμασαν αυτή τη φυσική θεραπεία για 2 εβδομάδες.

9 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καούρας

Ένας από τους λόγους για την εμφάνιση καούρας είναι το ότι δεν τρώμε σωστά. Πολλοί άνθρωποι συνήθως τρώνε βιαστικά ή με άγχος, χωρίς να αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο ή χωρίς να επιλέγουν το σωστό μέρος για να φάνε.

Θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στις ώρες των γευμάτων, έτσι ώστε να μπορείτε να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να φάτε χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας ή να κατακλύζεστε από έγνοιες. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα μασάτε την τροφή σας καλύτερα. Αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία της πέψης, αφού κάποια ένζυμα περιέχονται στο σάλιο σας.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά για τη φυσική αντιμετώπιση της καούρας. Ωστόσο η τακτική κατανάλωση μαγειρικής σόδας δεν είναι ωφέλιμη, αφού έχει παρόμοιες παρενέργειες με τα χημικά αντιόξινα.

Ένας τρόπος με τον οποίο η μαγειρική σόδα μπορεί να σας ωφελήσει χωρίς να επηρεαστεί η διαδικασία της πέψης είναι τα ζεστά λουτρά με μαγειρική σόδα, είτε τα ποδόλουτρα είτε τα λουτρά για ολόκληρο το σώμα.

Αυτό επιτρέπει στα αλκαλικά συστατικά της μαγειρικής σόδας να εισχωρήσουν στο δέρμα, του οποίου οι πόροι ανοίγουν χάρη στο ζεστό νερό, και να φτάσουν μέχρι τα αιμοφόρα αγγεία. Δεκαπέντε με είκοσι λεπτά αρκούν για να εξασφαλίσετε αυτές τις ωφέλειες.

Μια άλλη φυσική σπιτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της καούρας που έχει άμεση επίδραση είναι το νερό με άργιλο. Όμως θα πρέπει να επιλέξετε λευκό άργιλο, που είναι ασφαλής για κατανάλωση, επειδή δεν είναι όλα τα είδη αργίλου βρώσιμα.

  • Υλικά: 1 κουταλάκι του τσαγιού λευκό άργιλο (5 γραμμάρια) και μισό φλιτζάνι νερό (100 ml).
  • Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τον άργιλο και το νερό με ένα ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι. Είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιήσετε μεταλλικό κουτάλι. Περιμένετε δέκα λεπτά και έπειτα πιείτε το μείγμα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά