Τούρτα κόλαση από την Βέφα Αλεξιάδου – Πορτοκάλι με καραμελώμενα αμύγδαλα


    Μια συνταγή κόλαση θα σας παρουσιάσουμε σήμερα από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Μια εύκολη τούρτα ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι και καραμελώμενα αμύγδαλα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάθουν όλοι την π…

    ...λάκα τους! Παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την πετύχετε. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα όπως πάντα - Το δώρο της Μενεγάκη για τα γενέθλια του...

    Μια συνταγή κόλαση θα σας παρουσιάσουμε σήμερα από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Μια εύκολη τούρτα ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι και καραμελώμενα αμύγδαλα.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάθουν όλοι την πλάκα τους! Παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την πετύχετε.

    Υλικά

    • 3 βάσεις παντεσπάνι άσπρο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 5 κουταλιές κορν φλάουρ
    • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
    • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
    • 4 κρόκοι
    • 1/4 κούπας βούτυρο
    • 0.5 κούπα άχνη
    • σαντιγύ
    • καραμελωμένα αμύγδαλα
    • 2 κουταλιές λικέρ (grand marnier ή άλλο λικέρ)

    Εκτέλεση

    • Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
    • Ζεσταίνουμε 2 κούπες από το χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί) μέχρι να δέσει.
    • Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και, αφού τους ανακατέψουμε με λίγη από την κρέμα, τους ρίχνουμε μέσα σε αυτήν. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
    • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε στην κρέμα.
    • Προσθέτουμε το λικέρ στη μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και ραντίζουμε το παντεσπάνι.
    • Άπλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγύ και τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Αν θέλετε και κάτι σε πιο… σοκολάτα δοκιμάστε αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με cookies! Δείτε την συνταγή εδώ

    Κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου – Θα τους στείλεις όλους αδιάβαστους

    Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που σας παραθέτουμε για το πως να φτιάξετε κέικ πορτοκάλι είναι με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό, αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες και το μόνο σίγουρο είναι πως… θα στείλετε αδιάβαστους όλους όσους το δοκιμάσουν, από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

    Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω. Τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα την επιτύχετε βήμα προς βήμα.

    Υλικά

    • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
    • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
    • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
    • 5 αυγά
    • 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
    • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
    • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
    • Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
    • Ανακατεύοντας το μείγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
    • Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γρήγορη πίτσα με ψωμί του τοστ, αυγά και κρέμα γάλακτος

    Ανάποδη μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά