Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Χρειάζεται μόνο 3 υλικά και είναι είναι έτοιμο με 3 κινήσεις!


Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!500 γρ …

...ά: 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος) 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια Εκτέλεση: Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με...

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά:

500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)

150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

undefined

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Τα πιο ρομαντικά μπισκότα για του Αγίου Βαλεντίνου!

Ψάχνεις τι δώρο θα κάνεις στο άλλο σου μισό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Τι πιο όμορφο και ρομαντικό από το να φτιάξεις κάτι μόνη σου, με τα χεράκια σου και να του δείξεις με αυτόν τον τρόπο πόσο τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Ωστόσο, αν θες να του κάνεις ολόκληρο το τραπέζι και όχι μόνο το επιδόρπιο θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις αυτή την πεντανόστιμη μανιταρόσουπα! Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για μπισκότα βουτύρου και τον πιο εύκολο και “ρομαντικό” τρόπο για να τα διακοσμήσεις!

2 φλ. αλεύρι
για όλες τις χρήσεις,
1 φλ. (230 γρ.) ξεπαγωμένο καλής ποιότητας βούτυρο (όχι ανάλατο),
½ φλ. ζάχαρη άχνη,
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη).

Βήμα 1
Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο για 1 λεπτό μέχρι να γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, για 2 περίπου λεπτά.

Βήμα 2
Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη βανίλια. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Βήμα 3
Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη χτυπάτε λίγο να γίνει επίπεδη και την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη.

Βήμα 4
Την κρατάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 5
Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα 2 ταψιά του φούρνου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 6
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό, πάχους ½ εκ. περίπου.

Βήμα 7
Την κόβετε σε κύκλους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι και τους απλώνετε πάνω στα ταψιά (αν μπορείτε, τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο).

Βήμα 8
Τα ψήνετε στο φούρνο για 8-10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα!

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, φτιάξτε σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα! Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι

συνταγή για κέικ

Για το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Για το κέικ:– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

Για τη σαντιγί:– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά