Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά από την Βέφα Αλεξιάδου! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την…Υλικά6 μερίδες1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες2 κιλά κολοκυθά…
Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά από την Βέφα Αλεξιάδου! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την…
Υλικά
6 μερίδες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
Μαϊντανό, άνηθο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Στα τελευταία 10′ προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.
Έχετε δει και τη συνταγή της για γιουβετσάκι;
Βέφα Αλεξιάδου: Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς!
Δείτε και αυτά