Η νοστιμιά στο μεγαλείο της. Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι και αφράτη γέμιση φέτας και κίτρινου τυριού. Συνδυασμένη απίστευτα με τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα δείτε Θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει: Τυρόπιτα κουρού ριγανάτη με φέτα και τυρί κρέμαΠηγή: Cookpad
Η νοστιμιά στο μεγαλείο της. Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι και αφράτη γέμιση φέτας και κίτρινου τυριού. Συνδυασμένη απίστευτα με τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα δείτε Θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει: Τυρόπιτα κουρού ριγανάτη με φέτα και τυρί κρέμα
Υλικά
- 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 140 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. Μπέικιν Πάουντερ
- 170 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
- 400 γρ. Φέτα
- 200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνω ρεγκάτο ή γραβιέρα)
- 2 Αυγά (χτυπημένα)
- 1/2 κούπα γάλα
- Φρέσκο κρεμμύδι
- Άνηθο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι και Καθόλου αλάτι

Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (φουέ).
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί τριμμένο και τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′.
- Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.
Πηγή: Cookpad
Δείτε και αυτά