Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι: Αφράτη γέμιση με πανδαισία τυριών


    Η νοστιμιά στο μεγαλείο της. Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι και αφράτη γέμιση φέτας και κίτρινου τυριού. Συνδυασμένη απίστευτα με τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα δείτε Θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει: Τυρόπιτα κουρού ριγανάτη με φέτα και τυρί κρέμαΠηγή: Cookpad


    Η νοστιμιά στο μεγαλείο της. Ζουμπουρλούδικη τυρόπιτα με γιαούρτι και αφράτη γέμιση φέτας και κίτρινου τυριού. Συνδυασμένη απίστευτα με τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα δείτε Θα τρώει η μάνα και του παιδιού δε θα δίνει: Τυρόπιτα κουρού ριγανάτη με φέτα και τυρί κρέμα

    Υλικά

    • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
    • 140 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ. γ. Μπέικιν Πάουντερ
    • 170 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
    • 400 γρ. Φέτα
    • 200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνω ρεγκάτο ή γραβιέρα)
    • 2 Αυγά (χτυπημένα)
    • 1/2 κούπα γάλα
    • Φρέσκο κρεμμύδι
    • Άνηθο
    • Λίγο μοσχοκάρυδο
    • Πιπέρι και Καθόλου αλάτι

    Τυρόπιτα με φέτα

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (φουέ).
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
    • Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί τριμμένο και τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια.
    • Βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′.
    • Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

    Πηγή: Cookpad

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά