Τυρόπιτα… στο άψε σβήσε με 3 μόνο υλικά


    Ψάχνετε για μια συνταγή, που θα αποτελέσει το ιδανικό σας σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο άψε σβήσε με 3 μόνο υλικά.
    Πρό…


    Ψάχνετε για μια συνταγή, που θα αποτελέσει το ιδανικό σας σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο άψε σβήσε με 3 μόνο υλικά.

    Πρόκειται για μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή, η οποία είναι έτοιμη μέσα σε μόλις τέσσερις κινήσεις και θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως και αυτή της Μακεδονίτισσας γιαγιάς.

    Τυρόπιτα με 3 υλικά

    Υλικά

    1 πακέτο χωριάτικο φύλλο Ζαγορίσιο

    250 γρ βιτάμ

    500 γρ φέτα

    Λίγη ρίγανη, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώσουμε το ταψί μας τοποθετώντας τα μισά φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα.

    Βάζουμε τη φέτα θριμματισμένη με την ρίγανη και το πιπέρι.

    Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και όσο βούτυρο περισσέψει αφού χαράξουμε την πίτα μας το ρίχνουμε από πάνω.

    Ψήνουμε στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.

    Τυρόπιτα… αλλιώτικη με πιπεριές Φλωρίνης

    Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα… αλλιώτικη από τις υπόλοιπες, προκειμένου να την απολαύσετε ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας ξετρελάνει.

    Οι πιπεριές Φλωρίνης κάνουν τη διαφορά και δίνουν μια πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση στην πίτα σας. Η διαδικασία δεν είναι και τόσο δύσκολη, ούτε κουραστική, αλλά ούτε και πολύ διαφορετική από άλλες που έχετε φτιάξει, ενώ δε θα σας πάρει πολλή ώρα.

    Τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

    Υλικά

    • 6 φύλλα κρούστας
    • 300 γραμμάρια φέτα
    • 300 γραμμάρια ανθότυρο
    • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης
    • Λάδι
    • Πιπέρι
    • 1 κούπα γάλα

    Εκτέλεση

    • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
    • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
    • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
    • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
    • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
    • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
    • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά