Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα στη στιγμή για αρχάριους!


    Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια εύκολη και γευστική συνταγή, όπως και τα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα.Υλικά συνταγής:4 φύλλα κρούστας …

    ...4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας 3 αυγά 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 ποτήρι γάλα φρέσκο 1 βανίλια ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμαΕκτέλεση συνταγής:Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια...

    Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια εύκολη και γευστική συνταγή, όπως και τα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα.

    Υλικά συνταγής:

    4 φύλλα κρούστας
    4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
    3 αυγά
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    1 ποτήρι γάλα φρέσκο
    1 βανίλια
    ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

    Εκτέλεση συνταγής:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

    Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.

    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

    Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

    Πηγή: sintayes.gr

    Θεϊκό μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα, ακόμη και για αρχάριους!

    Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

    Υλικά :

    1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
    4 φλ. τσ. γάλα
    250 γρ. μαργαρίνη
    8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
    6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
    60 γρ. κουβερτούρα
    1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

    undefined

    Εκτέλεση :

    Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23×33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά