Γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – 2+1 μυστικά για να κρατήσει ένα χρόνο και να μην χαλάσει


    Θέλεις να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, αλλά δεν ξέρεις σε τι γεύση; Σου προτείνουμε λεμόνι. Μάλιστα, η Βέφα Αλεξιάδου σου έχει την πιο νόστιμη συνταγή και μαζί της σου αποκαλύπτει τα 2+1 μυστικά της …

    ...για να σου κρατήσει ένα χρόνο στο βάζο και να μην σου χαλάσει και πρέπει να πετάξεις τον κόπο σου στα σκουπίδια.Αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεσαι, αλλά και η εκτέλεση VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα...

    Θέλεις να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού, αλλά δεν ξέρεις σε τι γεύση; Σου προτείνουμε λεμόνι. Μάλιστα, η Βέφα Αλεξιάδου σου έχει την πιο νόστιμη συνταγή και μαζί της σου αποκαλύπτει τα 2+1 μυστικά της για να σου κρατήσει ένα χρόνο στο βάζο και να μην σου χαλάσει και πρέπει να πετάξεις τον κόπο σου στα σκουπίδια.

    Αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεσαι, αλλά και η εκτέλεση

    Υλικά

    2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια
    2 κιλά ζάχαρη
    5 κούπες νερό
    2 κουταλιές χυμό λεμονιού
    1/2 κούπα γλυκόζη

    Εκτέλεση

    • Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
    • Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.
    • Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 – 6 φέτες ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
    • Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας.
    • Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν.
    • Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
    • Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο.
    • Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα.
    • Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι.
    • Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μιά βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
    • Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο

    Αν μαζί με το γλυκό θέλετε να φτιάξετε και κάτι αλμυρό, οι μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτες που λιώνει στο στόμα είναι ότι καλύτερο και σου δείχνει βήμα βήμα πως να την φτιάξεις η Βέφα Αλεξιάδου

    2+1 μυστικά από την Βέφα Αλεξιάδου για το γλυκό του κουταλιού λεμόνι

    Αν το γλυκό ζαχαρώσει προσθέστε λίγο νερό, λίγη γλυκόζη και ξαναβράστε το να δέσει και πάλι.

    Αν μουχλιάσει αφαιρέστε από την επιφάνεια το μουχλιασμένο και βράστε να δέσει καλά. Μουχλιάζει αν δεν έχει δέσει καλά.

    Στην αρχική φάση αλλάξτε το νερό 2 – 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξεπικρίσει.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Το μοσχάρι ρολό σε φύλλο της Βέφας Αλεξιάδου είναι σαν “λουκούμι” – Το λεμόνι θα το απογειώσει

    Μπισκοτάκια πτι φουρ με σοκολάτα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου – Μπουκιά και… γλυκός “θάνατος”

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά