Μπριζόλες με λεμόνι και πατάτες από την Βέφα Αλεξιάδου – Συνταγή… καρδιακής προσβολής


    Μια από τις top Κυριακάτικες συνταγές θα σας αποκαλύψουμε σήμερα στο Youweekly.gr! Μια συνταγή… καρδιακής προσβολής αφού είναι τόσο μα τόσο γευστική κι από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Βήμα βήμα …

    ...πως να φτιάξεις κι εσύ μπριζόλες με μπόλικο λεμόνι και πατάτες στο φούρνο.Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα υλικά και την εκτέλεση! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα όπως πάντα - Το δώρο της Μενεγάκη για τα...

    Μια από τις top Κυριακάτικες συνταγές θα σας αποκαλύψουμε σήμερα στο Youweekly.gr! Μια συνταγή… καρδιακής προσβολής αφού είναι τόσο μα τόσο γευστική κι από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Βήμα βήμα πως να φτιάξεις κι εσύ μπριζόλες με μπόλικο λεμόνι και πατάτες στο φούρνο.

    Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα υλικά και την εκτέλεση!

    Υλικά για 2 μερίδες

    2 χοιρινές μπριζόλες

    2 μεγάλες πατάτες

    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

    αλάτι, πιπέρι

    ρίγανη

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. μαργαρίνη σε κομματάκια

    χυμό από 1 ½ λεμόνι

    1 κουτάκι μπύρα

    Εκτέλεση

    Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε γύρω από τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε τις πατάτες με το λάδι και βάζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στις μπριζόλες, την μαργαρίνη. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και την μπύρα.

    Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC, 1 ώρα και 30′. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 30′ ακόμη ή ώσπου να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Σερβίρουμε αμέσως.

    Κι αν θέλετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα απίστευτο γλυκό σας έχουμε τα μελοπιτάκια της Μυκόνου! Μια παραδοσιακή συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Τα μυστικά για να σας βγουν ζουμερές οι μπριζόλες στο φούρνο με λεμόνι και πατάτες από την Βέφα Αλεξιάδου

    Μυστικό ένα

    Το ήμισυ μιας καλοψημένης μπριζόλας είναι να έχετε διαλέξει το σωστό κομμάτι κρέας στο κρεοπωλείο. Μια καλή, μοσχαρίσια μπριζόλα τύπου New York steak ή t-bone μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένη στην τιμή αλλά αξίζει τον κόπο. Φροντίστε η μπριζόλα να έχει λίγα “παχάκια” στο εσωτερικό της γιατί αυτά δίνουν το ζουμί και τη γεύση. Αντίστοιχα μπορείτε να διαλέξετε και τη χοιρινή μπριζόλα αν δεν είστε φαν του βοδινού.

    Μυστικό δυο

    Μη βάλετε τη μπριζόλα για ψήσιμο απευθείας από το ψυγείο! Βγάλτε το κρέας, αφήστε το στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο η μπριζόλα σου αλλάζει θερμοκρασία, βάλτε ένα πυρίμαχο τηγάνι να ζεσταθεί κάτω από το γκριλ για περίπου 20 λεπτά.

    Μυστικό τρία

    Αλείψτε την μπριζόλα με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, με τα χέρια σας ή με ένα πινέλο. Αλατοπιπερώστε την με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τρίβοντάς τα πάνω στο κρέας και στις δύο πλευρές

    Μυστικό τέσσερα

    Βγάλτε το τηγάνι από το γκριλ και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Βάλτε μέσα τη μπριζόλα και “φοβερίστε” την όπως λέμε για 30 δευτερόλεπτα, ίσα δηλαδή να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί το ζουμί της μέσα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Βέφα Αλεξιάδου: Θα πάθετε πλάκα! Τα κεφτεδάκια με σολωμό και λεμόνι που θα σας τρελάνουν!

    Βέφα Αλεξιάδου: Βαρεθήκατε την σοκολάτα; Ο κορμός λεμονιού θα σας τρελάνει

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά