Κέικ με ζαχαρούχο γάλα και 4 ακόμη υλικά – Έτοιμο σε 35 λεπτά


Βρήκαμε το νόστιμο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, το οποίο είναι έτοιμο μόνο σε 35 λεπτά. Είναι πεντανόστιμο και τρώγεται μετά μανίας.
Είναι εντελώς μαλακό και αφράτο, αλλά και κάπως υδαρές…

..., κάτι που του χαρίζει ένα δικό του γευστικό στυλ εκτός από έξτρα νοστιμιά. Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θέλετε κάτι άλλο, φτιάξτε κέικ με λεμόνι! Υλικά– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο– ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ–...

Βρήκαμε το νόστιμο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, το οποίο είναι έτοιμο μόνο σε 35 λεπτά. Είναι πεντανόστιμο και τρώγεται μετά μανίας.

Είναι εντελώς μαλακό και αφράτο, αλλά και κάπως υδαρές, κάτι που του χαρίζει ένα δικό του γευστικό στυλ εκτός από έξτρα νοστιμιά. Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θέλετε κάτι άλλο, φτιάξτε κέικ με λεμόνι!

Υλικά
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
– ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 4 αυγά μεσαία
– 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Συμβουλή: Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα: Εύκολο και λαχταριστό κέικ που θα κολάσει τους πάντες!

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για το κέικ με ζαχαρούχο γάλα. Το βέβαιο είναι πως θα ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ενδεχομένως να σας ζητήσουν και τη συνταγή.

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτιΓια το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτοςΓια την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ:– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

Για το γλάσο σιροπιάσματος:– Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο.
– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο

Για τη σαντιγί:

– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά