Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα!


Η πιο φημισμένη μπουγάτσα, της Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση… στο σπίτι! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς…

... βούτυρο! Υλικά: Για την κρέμα: 1½ λίτρο γάλα 1 κιλό ζάχαρη ¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό 4 αβγά Για το φύλλο: ½ κιλό φύλλο κρούστας 2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο Για το πασπάλισμα: Κανέλα Ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι...

Η πιο φημισμένη μπουγάτσα, της Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση… στο σπίτι! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά:

Για την κρέμα:

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αβγά

Για το φύλλο:

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο

Για το πασπάλισμα:

  • Κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα. Γυρίζετε ενδιάμεσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την κυλάτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5’ ακόμη.

Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα! (Video)

undefined

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά:

  • 200γρ.βρώμη
  • 135 γρ. καστανή ζάχαρη ή 200 γραμμάρια μέλι
  • 15 γραμμάρια baking powder
  • 5 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αυγά και 2 ασπράδια
  • 30 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία μήλα

Για το crumble:

  • 60 γρ. βρώμη
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1 κ. γλ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Το πιο εύκολο κέικ nutella που έχετε φτιάξει ποτέ: Έχει 2 πάμφθηνα υλικά και θέλει μόνο 30 λεπτά!

undefined

Ένας μάγειρας έχει εφεύρει ένα κέικ Nutella δύο υλικών που απαιτεί μόνο 30 λεπτά ελεύθερου χρόνου! Αν σας αρέσει η nutella σίγουρα θα λατρέψετε και αυτή τη συνταγή!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

5 αυγά μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους

250 γραμμάρια Nutella.

Η Άντρεα φτιάχνει τη δική της συνταγή, χτυπώντας μαζί φουντούκια, μαύρη σοκολάτα, βιολογική καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο και φρέσκο ​​γάλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 175C έτσι είναι έτοιμο να ψήσετε μόλις τελειώσετε την ανάμειξη των συστατικών.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά σε ένα μίξερ βάσης και χτυπήστε σε μεσαία έως υψηλή ταχύτητα για περίπου πέντε λεπτά ή έως ότου τα αυγά είναι ανοιχτά και ευάερα.

Ρίξτε το ένα τρίτο του μείγματος αυγών στο μπολ με το φουντούκι απλωμένο και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Χρησιμοποιήστε ένα κανονικό κουτάλι γι ‘αυτό και όχι το μίξερ βάσης.

 Το πιο εύκολο κέικ

Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία για το ένα τρίτο των αυγών και στη συνέχεια το τελευταίο τρίτο.

Το κέικ πρέπει να περάσει τουλάχιστον 22 λεπτά στο φούρνο για να μαγειρέψει και να παραμείνει

Μόλις τελειώσετε σε ένα ταψί βάζετε λάδι και διπλώστε σε κάποιο χαρτί ψησίματος, ώστε να μην κολλάει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αυτό που πρέπει να έχετε είναι ένα ελαφρύ και βαθιά πλούσιο κέικ το οποίο – όταν ξεσκονίζεται με ζάχαρη άχνη – θα είναι καλά δεκτό σε κάθε γιορτή των Χριστουγέννων.

“Μου αρέσει ελαφρώς ρευστό στο κέντρο, γι ‘αυτό συνήθως ψήνουν το κέικ Nutella για 22 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει πάνω από τη σόμπα που καλύπτεται με ένα πανί κουζίνας. Αν σας αρέσει λίγο πιο σκληρό ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά, είπε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά