Το ρυζόγαλο της γιαγιάς: Η καλύτερη συνταγή για 100% επιτυχία


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ρυζόγαλο: θέλετε να κάνετε ένα ευχάριστο γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ιδανικό για την εποχή; Δηλαδή, ένα γλυκό, το οποίο δεν είναι της κατάψυξη…



    Ρυζόγαλο: θέλετε να κάνετε ένα ευχάριστο γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ιδανικό για την εποχή; Δηλαδή, ένα γλυκό, το οποίο δεν είναι της κατάψυξης για να μας πονέσει ο λαιμός, αλλά είναι ψυγείου για να μας δροσίσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε ρυζόγαλο, το οποίο είναι πολύ νίοστιμο.


    Ρυζόγαλο – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – 3/4 κούπα τσαγιού γλασέ
    – 2 κούπες νερό
    – 1/4 κουταλάκι αλάτι
    – 1 λίτρο γάλα
    – 1 φακελάκι ολόκληρο άνθος αραβοσίτου βανίλια
    – 1 μασουράκι βανίλια
    – 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (δοκιμάστε και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
    – Κανέλα


    Ρυζόγαλο – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

    – Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι με νερό καλά.
    – Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το αλάτι και το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
    – Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα, κρατώντας μισό φλιτζάνι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.
    – Προσθέτουμε και την βανίλια και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια περίπου για 5 λεπτά.
    – Προσθέτουμε και το γάλα με το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά το μείγμα θα πήξει ελαφρά
    – Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράσετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια.
    – Όταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα.
    – Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.


    * Προσοχή: Αν θέλουμε αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ κι αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα. Όταν κρυώσει πήζει. Καλή Επιτυχία!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά