(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κέικ με γέμιση μερέντα: Θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, οικονομική, γευστική και γλυκιά συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε …
Κέικ με γέμιση μερέντα: Θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, οικονομική, γευστική και γλυκιά συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε κέικ, το οποίο να περιέχει γέμιση από μερέντα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν και τίποτα δεν πρόκειται να μείνει στο ταψί. Αναλυτικότερα:
Κέικ με γέμιση μερέντα: Υλικά συνταγής
– 250ml χλιαρό γάλα
– 10 γραμμάρια νωπή μαγιά
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 αυγό
– 60 ml σπορέλαιο
– 1 βανίλια
– Ξύσμα από πορτοκάλι ή ξύσμα από λεμόνι
– Μαχαλέπι κακουλέ ή μαστίχα (σ.σ. προεραιτικά)
– 500 γραμμάρια αλεύρι, το οποίο φουσκώνει από μόνο του
– 250 γραμμάρια μερέντα
Εκτέλεση συνταγής:
– Στην αρχή βάζουμε στο μπολ το γάλα και την μαγιά για το κέικ και τα ανακατεύουμε .
– Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, την βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Στο τέλος, ρίχνουμε χούφτα – χούφτα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε.
– Αφήνουμε στο μπολ τα 50 γραμμάρια αλεύρι.
– Αλευρώνουμε τον πάγκο και βάζουμε την ζύμη πάνω παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
– Αφού είναι έτοιμη την σκεπάζουμε για δύο ώρες.
– Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε ένα παχύ φύλλο.
– Το κόβουμε σε τρεις ίσες λωρίδες και αυτές τις λωρίδες τις πατάμε, βάζουμε μερέντα και τις κλείνουμε.
– Πρέπει να τις κλείσουμε καλά για να μη βγει η μερέντα έξω.
– Πλάθουμε τις λωρίδες σε πλεξούδα.
– Αφού το ετοιμάσουμε, βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά την φόρμα και βάζουμε μέσα την πλεξούδα.
– Την βουτυρώνουμε πολύ καλά και την σκεπάζουμε για μία ώρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.
– Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.
– Η διάρκεια ψησίματος διαφέρει, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips: Το σκεύος είναι φόρμα του κέικ και βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες μερέντα σε κάθε λωρίδα. Επίσης αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φακελάκι ξερή μαγιά.