Κέικ σαν τσουρέκι: Μοναδική συνταγή για κέικ με γέμιση μερέντα που γίνεται σκέτος αφρός


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Κέικ με γέμιση μερέντα: Θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, οικονομική, γευστική και γλυκιά συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε …



    Κέικ με γέμιση μερέντα: Θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, οικονομική, γευστική και γλυκιά συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε κέικ, το οποίο να περιέχει γέμιση από μερέντα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν και τίποτα δεν πρόκειται να μείνει στο ταψί. Αναλυτικότερα:


    Κέικ με γέμιση μερέντα: Υλικά συνταγής

    – 250ml χλιαρό γάλα
    – 10 γραμμάρια νωπή μαγιά
    – 100 γραμμάρια ζάχαρη
    – 1 αυγό
    – 60 ml σπορέλαιο
    – 1 βανίλια
    – Ξύσμα από πορτοκάλι ή ξύσμα από λεμόνι
    – Μαχαλέπι κακουλέ ή μαστίχα (σ.σ. προεραιτικά)
    – 500 γραμμάρια αλεύρι, το οποίο φουσκώνει από μόνο του
    – 250 γραμμάρια μερέντα

    Εκτέλεση συνταγής:

    – Στην αρχή βάζουμε στο μπολ το γάλα και την μαγιά για το κέικ και τα ανακατεύουμε .
    – Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, την βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    – Στο τέλος, ρίχνουμε χούφτα – χούφτα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε.
    – Αφήνουμε στο μπολ τα 50 γραμμάρια αλεύρι.
    – Αλευρώνουμε τον πάγκο και βάζουμε την ζύμη πάνω παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
    – Αφού είναι έτοιμη την σκεπάζουμε για δύο ώρες.
    – Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε ένα παχύ φύλλο.
    – Το κόβουμε σε τρεις ίσες λωρίδες και αυτές τις λωρίδες τις πατάμε, βάζουμε μερέντα και τις κλείνουμε.
    – Πρέπει να τις κλείσουμε καλά για να μη βγει η μερέντα έξω.
    – Πλάθουμε τις λωρίδες σε πλεξούδα.
    – Αφού το ετοιμάσουμε, βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά την φόρμα και βάζουμε μέσα την πλεξούδα.
    – Την βουτυρώνουμε πολύ καλά και την σκεπάζουμε για μία ώρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.
    – Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.
    – Η διάρκεια ψησίματος διαφέρει, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.


    Tips: Το σκεύος είναι φόρμα του κέικ και βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες μερέντα σε κάθε λωρίδα. Επίσης αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φακελάκι ξερή μαγιά.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά