Θα τρελαθείτε: Πώς να φτιάξετε το θεϊκό μπιφτέκι χωρίς κόπο!


Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο μπιφτέκι χωρίς κόπο!
Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές. Πρέπει να εξελίξεις…

... την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα. Μπαγιάτικο ψωμί Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις...

Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο μπιφτέκι χωρίς κόπο!

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές. Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί φέτα και πιπεριά στο φούρνο!

Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα και πιπεριά στο φούρνο, καλυμμένα με φέτες ντομάτας, περιχυμένα με σάλτσα ντομάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι;;; Μια απλή και εύκολη συνταγή για το τέλειο γεύμα ή δείπνο. Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, ή με πουρέ, ή με πιλάφι και απολαύστε ένα νόστιμο, χορταστικό πιάτο!

Δείτε και άλλες συνταγές: Η τέχνη του κεφτέ – Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος!

Υλικά συνταγής

Για τα μπιφτέκια:

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή 300 γρ. μοσχαρίσιος + 300 γρ. κιμάς χοιρινός)
1 αυγό
2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους χυμούς τους
1 κ.σ. ξύδι
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
1-2 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο
1/3 φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι πιπέρι

Για τη γέμιση:

1 πράσινη πιπεριά, (ή ½ πράσινη+ ½ κόκκινη) κομμένη σε μικρά κυβάκια
50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
2 κ.σ. μαγιονέζα
Για το ψήσιμο:
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα ταψιού + επιπλέον για να περιχύσετε στα μπιφτέκια
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες για το ψήσιμο
1½ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά σπιτική ή έτοιμη σάλτσα εμπορίου Αrrabiata

Μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί φέτα και πιπεριά στο φούρνο!

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπιφτέκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιγενοποιημένο αφράτο μείγμα. Αν είναι “σφιχτό” το μείγμα σας προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας επιπλέον γάλα, ενώ αν είναι αραιό λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Σημείωση: Μπορείτε να πλάσετε αμέσως το μείγμα σε μπιφτέκια. Για καλύτερο όμως γευστικό αποτέλεσμα, αν έχετε χρόνο, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα να ενωθούν οι γεύσεις.

Για τη γέμιση:

Στη συνέχεια, ξαναζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά, τη θρυμματισμένη φέτα και τη μαγιονέζα και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε κάθε μπιφτέκι 1 κ.σ. από τη γέμιση και τη “κλείνετε” προσεκτικά στο εσωτερικό του, φροντίζοντας να καλυφτεί καλά η γέμιση για να μη χυθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για το ψήσιμο:

Παίρνετε ένα ευρύχωρο πυρέξ που να χωράει άνετα τα 8 μπιφτέκια σας και το λαδώνετε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο πυρέξ και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο πυρέξ 1/2 φλ. τσαγιού νερό και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λ περίπου. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείτε να τα ψήσετε στο γκρίλ για 25-30 λ.
Στο μέσον του ψησίματος γυρίζετε τα μπιφτέκια, από την άλλη πλευρά και καλύπτετε το κάθε μπιφτέκι με 1 λεπτή φέτα ντομάτας. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα περιχύνετε αμέσως με ζεστή σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρετε αμέσως με συνοδευτικό επιλογής σας.

Tip: Για περισσότερη γεύση μπορείτε να παραλείψετε το θυμάρι ή τη ρίγανη και το δυόσμο και να προσθέσετε 1 κ.σ. Knorr Aromat Μίγμα Λαχανικών και Μυρωδικών. Σε αυτή τη περίπτωση ρίχνετε στο μούλτι 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αρωματικό μείγμα λαχανικών και μυρωδικών, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι, τα χτυπάτε καλά και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα.

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί, χωρίς βρώμη

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε με την ευκαιρία στο Athensmagazine.gr: Δοκιμάστε λαχταριστή πατινιώτικη τυρόπιτα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

Τρίβουμε και την ντομάτα

Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά με τυρί

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με τυρί που λιώνει, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…

Υλικά συνταγής
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
2-3 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
3 μέτριες φέτες ψωμί (2-3 ημερών), μόνο τη ψίχα, μουλιασμένο και στυμμένο
1 αυγό
2 κ.γ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
αλάτι πιπέρι
180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 30 λ στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο και ξαναζυμώνετε το κιμά.
Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και, προαιρετικά, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.

Tip:Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια είναι το πολύ ζύμωμα του μείγματος κιμά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά