Μοναδικά τυροπιτάκια κρουασάν!


Μετά τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, ανακαλύψαμε μια συνταγή για νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια. Είναι εύκολα, πεντανόστιμα και κατάλληλα για όλη την ημέρα!Υλικά:2 κούπες γιαούρτι1/2 κούπα γάλα1 1/2 κούπα…


Loading...


Μετά τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, ανακαλύψαμε μια συνταγή για νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια. Είναι εύκολα, πεντανόστιμα και κατάλληλα για όλη την ημέρα!

Υλικά:

2 κούπες γιαούρτι

1/2 κούπα γάλα

1 1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 κουταλ.γλ. σόδα

αλεύρι

φέτα

1 αυγό (για την γέμιση)

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα, μέχρι να λιώσει.

Αναμειγνύουμε αρχικά το γιαούρτι και το λάδι και στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, την σόδα και το γάλα με την μαγιά.

Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να δημιουργηθεί μια σχετικά σφικτή ζύμη.

Όταν τελειώσουμε, αφήνουμε την ζύμη για περίπου 45 λεπτά.

Σπάμε την φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με το αυγό.

Εφόσον η ζύμη μας είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε κυκλικό σχήμα και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε την γέμιση μας και τυλίγουμε (σαν κρουασάν). Τέλος, ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.

Ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μάφιν τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!

Μια ακόμα απλή και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια είναι αυτή εδώ, η οποία θα σας ξετρελάνει. Όποια και να διαλέξετε, μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά συνταγής

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
120 ml γάλα
120 γρ. γιαούρτι
1 αυγό χτυπημένο
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Τα ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...