Γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!


Θέλετε να φτιάξετε γλυκό αλλά δεν έχετε την κατάλληλη συνταγή; Εμείς σας βρήκαμε το τέλειο γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!
Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, που σίγουρα θα σας αρέσει. Αν όμως, προτιμάτε να …


Loading...


Θέλετε να φτιάξετε γλυκό αλλά δεν έχετε την κατάλληλη συνταγή; Εμείς σας βρήκαμε το τέλειο γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!

Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, που σίγουρα θα σας αρέσει. Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε κάτι πιο οικονομικό μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Υλικά
2 – 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
200γρ. κορν φλάουρ
100γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
400ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
40γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Βάζετε το περισσότερο γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και μοιράζετε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα από τα δύο ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με λίγο ζεστό νερό κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.

Στρώνετε με μια σειρά από μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα βανίλιας πριν κρυώσει και την καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση σοκολατένιας κρέμας την οποία ισιώνετε και καλύπτετε με μια ακόμη δόση από μπισκότα.

Βάζετε στην κατσαρόλα που φτιάξατε την κρέμα το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κάνετε μια τελευταία στρώση κρέμα πορτοκάλι στο γλυκό και αφού κρυώσει βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και να παγώσει το γλυκό. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα.

Περίσσεψαν μελομακάρονα; Φτιάξτε το τέλειο γλυκό ψυγείου!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα!

Το γλυκό ψυγείου είναι τύπου εκμέκ, οπότε αν θέλετε σοκολάτα, έχουμε μια συνταγή με μελομακάρονα και 4 ακόμη υλικά!

Πάμε να δούμε:

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς

-μελομακάρονα
-1 κουτάκι σαντιγύ (εγώ χρησιμοποίησα morfat creamy)
-ροδόνερο
-ζάχαρη άχνη ή/και γάλα για τη σαντιγύ (ανάλογα με τις οδηγίες του κουτιού)
-καραμέλες ή τρούφα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα
-βιτάμ

Η παρασκευή του γλυκού αυτού είναι πολύ απλή

-Τρίβεις τα μελομακάρονα με τα χέρια ή αν είναι πολύ σκληρά τα θρυμματίζεις στο μούλτι
(εγώ το έκανα με τα χέρια).

-Μεταφέρεις τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ταψάκι και ψεκάζεις με ροδόνερο. Σε αυτό το σημείο αν θέλεις προσθέτεις λιωμένο βιτάμ για να δέσει καλύτερα η βάση του γλυκού.

-Πατάς με κουτάλι τα μελομακάρονα για να δημιουργήσεις τη βάση του γλυκού

-Χτυπάς τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτεις ζάχαρη άχνη αν τη θέλεις γλυκιά

-Απλώνεις τη σαντιγύ με ένα κουτάλι πάνω από τη βάση που δημιούργησες με τα μελομακάρονα και διακοσμείς όπως θέλεις

despinasstudio.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...