Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς!


Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τυροπιτάκια της γιαγιάς! Μιλάμε για μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.
Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε τυρόπιτα, τότε το…

... Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την τσαλακωτή τυρόπιτα. Τι θα χρειαστείτε:Γα τη ζύμη: 1 ½ κούπα γάλα½ μαργαρίνη τύπου βιτάμ λιωμένη ή ½ κούπα σπορέλαιο1 κύβος (40 γρ.) νωπή μπυρομαγιά2 αυγά + 1 για το άλειμμα1 κουτ. γλυκ. γεμάτο αλάτι1 κουτ. γλυκ. ζάχαρηΑλεύρι για όλες τις χρήσεις,...

Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τυροπιτάκια της γιαγιάς! Μιλάμε για μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε τυρόπιτα, τότε το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την τσαλακωτή τυρόπιτα.

Τι θα χρειαστείτε:
Γα τη ζύμη:

1 ½ κούπα γάλα
½ μαργαρίνη τύπου βιτάμ λιωμένη ή ½ κούπα σπορέλαιο
1 κύβος (40 γρ.) νωπή μπυρομαγιά
2 αυγά + 1 για το άλειμμα
1 κουτ. γλυκ. γεμάτο αλάτι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει. Παίρνει γύρω στο 1 ½ κιλό

συνταγή για τυροπιτάκια

Για τη γέμιση:

½ κιλό μυζήθρα ή φέτα ή και τα δύο μαζί ή ότι τυριά έχετε στο ψυγείο σας
3 αυγά
Αλάτι (αν το χρειάζεται)
Πιπέρι
Μισό λιωμένο βιτάμ για τα ταψιά που θα ψήσετε τα τυροπιτάκια

Πώς θα τα φτιάξετε:

Χλιαρώστε το γάλα και ρίξτε το σε βαθύ μπωλ.

Διαλύστε μέσα στο γάλα την ζάχαρη και την μπυρομαγιά.

Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, το λιωμένο βούτυρο ή το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατέψτε για λίγο με το σύρμα ή με ένα πηρούνι.

Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα πηρούνι και μετά με το χέρι σας. Με το αλεύρι χρειάζεται πάντα να προσέχετε λιγουλάκι γιατί η επιτυχία της ζύμης εξαρτάται από την ποιότητα του αλευριού οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο από την προτεινόμενη ποσότητα ή λίγο περισσότερο…

Ζυμώστε με τα χέρια σας ώσπου να πετύχετε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι ελαστική…

Αφήστε την να “ησυχάσει” για ένα μισάωρο…

Έν τω μεταξύ φτιάξτε τη γέμιση αναμειγνύοντας τη μυζήθρα ή τη θρυμματισμένη φέτα με τα αυγά και το πιπέρι και αν χρειαστεί αλατίστε…

Αφού φουσκώσει η ζύμη, χωρίστε τη σε έξι (6) κομμάτια…

Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο φύλλο. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο φύλλο.

Πάρτε με ένα κουταλάκι μια ποσότητα γέμισης και βάλτε τη στην μία πλευρά του τριγώνου. Φέρτε τις δυο πλευρές προς τα μέσα όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τυλίξτε τη ζύμη. Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.

Βάλτε τα τυροπιτάκια στα ταψιά (θα χρειαστείτε 2) αφού προηγουμένως τα έχετε αλείψει με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα τυροπιτάκια για λίγο να φουσκώσουν…

Τέλος αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε τα με σουσάμι και ψήστε και τα δύο ταψιά μαζί στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ή αν προτιμάτε ένα-ένα ταψί στις αντιστάσεις στους 180 με 190 βαθμούς.

ixomageiremata.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά