Αφράτο και μαλακό κέικ χωρίς βούτυρο, με ζαχαρούχο γάλα και 4 ακόμη υλικά. έτοιμο σε 35 λεπτά


Το αφράτο και μαλακό κέικ είναι μία επιλογή που προτιμούν οι νοικοκυρές είτε για να συνοδεύσουν τον καφέ, είτε για να πάρουν κολατσιό τα παιδιά στο σχολείο. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή για κ…

...� κέικ απαιτεί μόνο 4 υλικά, είναι πεντανόστιμο και τρώγεται μετά μανίας.   Είναι εντελώς μαλακό και αφράτο, αλλά και κάπως υδαρές, κάτι που του χαρίζει ένα δικό του γευστικό στυλ εκτός από έξτρα νοστιμιά.   Αφράτο και μαλακό κέικ: Υλικά   – 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα – 120 γρ. αλεύρι...

Το αφράτο και μαλακό κέικ είναι μία επιλογή που προτιμούν οι νοικοκυρές είτε για να συνοδεύσουν τον καφέ, είτε για να πάρουν κολατσιό τα παιδιά στο σχολείο.

 

Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή για κέικ απαιτεί μόνο 4 υλικά, είναι πεντανόστιμο και τρώγεται μετά μανίας.

 

Είναι εντελώς μαλακό και αφράτο, αλλά και κάπως υδαρές, κάτι που του χαρίζει ένα δικό του γευστικό στυλ εκτός από έξτρα νοστιμιά.

 

Αφράτο και μαλακό κέικ: Υλικά

 

– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
– ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 4 αυγά μεσαία
– 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

 

Αφράτο και μαλακό κέικ: Εκτέλεση

 

Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

 

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Συμβουλή: Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.

 



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά