Γιορτινή Πουτίγκα: Καρυδόπιτα με κρέμα, να Γλύφετε τα Δάχτυλα σας!


Υλικά Για την καρυδόπιτα (για ένα ταψάκι 30χ24 ή αλλιώς 8 τετράγωνες πάστες)4 αυγά
1 κ. σούπας μηλόξυδο (ή ό,τι ξύδι θέλετε)
1/2 κ. γλυκού σόδα
3 κοφτές κ. σούπας μέλι
μια τσιμπιά αλάτι
1 και 1/4…

...αι 1/4 κούπας αλεσμένα καρύδια (σαν αλεύρι.. έχω κάνει και παραλλαγή με 1/2 κούπα καρύδια και η υπόλοιπη ποσότητα από κάσιους και αμύγδαλα) 1 κ . σούπας αλεύρι καρύδας (μπορεί και να παραλληφθεί αν δεν έχετε. είναι καλό για να τραβήξει τα υγρά) 1/2 κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο 1 κ .γλυκού...

Υλικά

 

Για την καρυδόπιτα (για ένα ταψάκι 30χ24 ή αλλιώς 8 τετράγωνες πάστες)

4 αυγά
1 κ. σούπας μηλόξυδο (ή ό,τι ξύδι θέλετε)
1/2 κ. γλυκού σόδα
3 κοφτές κ. σούπας μέλι
μια τσιμπιά αλάτι
1 και 1/4 κούπας αλεσμένα καρύδια (σαν αλεύρι.. έχω κάνει και παραλλαγή με 1/2 κούπα καρύδια και η υπόλοιπη ποσότητα από κάσιους και αμύγδαλα)

1 κ . σούπας αλεύρι καρύδας (μπορεί και να παραλληφθεί αν δεν έχετε. είναι καλό για να τραβήξει τα υγρά)
1/2 κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ .γλυκού κανέλλα
1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγη βανίλια (εκχύλισμα ή σποράκια)
Για το σιρόπι

3 κ. σούπας νερό
1 1/2 κ. σούπας μέλι
φλούδα απο 1/2 πορτοκάλι
Για τα καραμελωμένα μήλα

4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
2 γεμάτες κ. σούπας μέλι
μια τσιμπιά γαρύφαλλο
1/2 κ .γλυκού κανέλλα
λίγη βανίλια
1-2 κ. σούπας κλαριφιέ ή λάδι καρύδας
Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της καρυδόπιτας και χτυπάμε καλά με αυγογδάρτη για να ανακατευθούν όπως πρέπει.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στα ειδικά φορμάκια ή στο ταψάκι μας (ναι, καλά διαβάσετε, δε βάζω κάποιο είδος λιπαρού στην καρυδόπιτα γιατί έχουν αρκετά έλαια οι ξηροί καρποί απο μόνοι τους!) πάντα με λαδόκολλα από κάτω και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά για τα φορμάκια ή 30-40 λεπτά για το ταψί, στους 180οC ,σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας και βράζουμε περίπου 2 λεπτά.
Μόλις ξεφουρνίσουμε σιροπιάζουμε (όχι πολύ, λίγο).
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα μας να είναι σχεδόν κρύα- θέλουμε να μην είναι σαν νερό γιατι δε θα σταθεί- και την ρίχνουμε πάνω από τη σιροπιασμένη μας καρυδόπιτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα και να σφίξει το γλυκό.
Όταν κρυώσει το γλυκύ μας, βάζουμε σε ένα τηγανάκι τα μήλα μας μαζί με το λάδι καρύδας ή το κλαριφιέ ,το μέλι και τα μυρωδικά και “ψήνουμε” μέχρι να καραμελώσουν..
Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και το βάζουμε πάνω απο το έτοιμο γλυκό μας!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !!!!!

Καλή επιτυχία!

 

 

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά