Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Γεύσεις που θυμίζουν τα παδικά σου χρόνια και την επιστροφή από το σχολείο. Ωστόσο αυτή η συνταγή έχει προσθέσει μια ξεχωριστή λεπτομέρεια τις κόκκινες πιπεριές. Με την ευκαιρία δείτε αφράτα και ζουμερά: Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει – Ο κιμάς μαρτυράει το μυστικό Πηγή: cookpad
Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Γεύσεις που θυμίζουν τα παδικά σου χρόνια και την επιστροφή από το σχολείο. Ωστόσο αυτή η συνταγή έχει προσθέσει μια ξεχωριστή λεπτομέρεια τις κόκκινες πιπεριές. Με την ευκαιρία δείτε αφράτα και ζουμερά: Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει – Ο κιμάς μαρτυράει το μυστικό
Υλικά
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
- 5 φουσκωτές κσ νιφάδες βρώμης
- 1/4 κούπας νερό
- 1/4 κούπας φρέσκο γάλα
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό καρότο
- 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 κσ πελτέ ντομάτας
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
- αλάτι/πιπέρι
- 5 φέτες κασέρι

Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας τον κιμά, την βρώμη, το γάλα, το νερό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μείγμα από το μούλτι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος (16 κομ)
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες λεπτές (16κομ)
- Αλατίζουμε τις πιπεριές από το εσωτερικό και τις βάζουμε στο ταψί με την φλούδα προς τα πάνω. Ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες αλατισμένες.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω από τις στρωμένες πιπεριές και τις πατάτες.
- Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας τον πελτέ με το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
- Περιχύνουμε τα μπιφτέκια, τις πιπεριές και τις πατάτες με την σάλτσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά. 1-2 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μία φέτα κασέρι και αφήνουμε να λιώσει.
Πηγή: cookpad
Δείτε και αυτά