Η πίτα του ρεβεγιόν: Παραδοσιακή γιαουρτόπιτα με φέτα για γεύση που φτάνει σε άλλο level


    Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει. Με την ευκαιρία, δείτε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το τυρί φέτα.Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περ…


    Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει. Με την ευκαιρία, δείτε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το τυρί φέτα.

    Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και περισσέψει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.

    Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξετε ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.

    Υλικά

    • 300 γρ τυρί κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
    • 100 γρ φετά
    • 4 αυγά
    • 250 γρ γιαούρτι
    • 120 γρ αλεύρι
    • 1 κουτ μπέικιν πάουντερ
    • βούτυρο
    • λάδι
    • Πιπερι

    Εκτέλεση

    • Τρίβεις την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη.
    • Το τυρί φέτα θρυμματίζεται.
    • Ανακατεύουμε το τυρί φέτα και το κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν
    • πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
    • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαουρτι.
    • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε το πιπέρι.
    • Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος και πάνω λίγο λάδι και βούτυρο.
    • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Η πίτα του ρεβεγιόν: Παραδοσιακή γιαουρτόπιτα με φέτα για γεύση που φτάνει σε άλλο level

    Το πανέξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει το τυρί φέτα σας – Αρκεί λίγο από 1 κουζινικό υλικό

    Μυστικά για φέτα: H φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, ωστόσο συχνά μας ξινίζει ή μας χαλάει στο ψυγείο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να διατηρήσετε ακόμη και για μήνες φρέσκια την φέτα

    Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

    Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

    Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

    Το πανέξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει το τυρί φέτα σας - Αρκεί λίγο από 1 κουζινικό υλικό

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά