Πάστα μερέντα: Μαμαδίστικη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατένια απόλαυση


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Πάστα μερέντα: Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δημιουργήσετε μία λαχταριστή και δροσιστική πάστα. Πόσο…



    Πάστα μερέντα: Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δημιουργήσετε μία λαχταριστή και δροσιστική πάστα. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η πάστα είναι φτιαγμένη από μερέντα. Για να τη δημιουργήσετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα, που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:


    Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – 3 αυγά
    – 150 γραμμάρια ζάχαρη
    – 120 γραμμάρια ηλιέλαιο
    – 200 γραμμάρια γάλα
    – Μια βανίλια σε υγρή μορφή
    – Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γραμμαρίων αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 1 μπέικιν πάουντερ
    – 2 κουταλιές της σούπας κακάο

    Υλικά για το γλάσο:
    – 200 γραμμάρια κουβερτούρα
    – 100 γραμμάρια γάλα ζεστό
    – Μία κουταλιά του γλυκού μέλι



    Πάστα μερέντα – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

    – Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
    – Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά
    – Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα
    – Αφήνουμε να κρυώσει
    – Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεμάτες κουταλιές σούπας μερέντα
    – Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά