Φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα – Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά (Video)


    Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πε…


    Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Παράλληλα, δώστε μεγάλη προσοχή στο αν βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα.

    Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

    Υλικά:

    • 1 λίτρο νερό
    • 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

    Εκτέλεση:

    Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

    Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

    Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

    Σας μούχλιασε η φέτα; Το έξυπνο τρικ με την ζάχαρη…

    Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή:

    Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας! Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι! Ενώ, αν παρατηρήσετε στη φέτα σας μικρές τρύπες πετάξτε την αμέσως!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά