Το μυστικό με το γάλα: Η διαφορετική συνταγή για τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου


    Δοκιμάστε την πιο νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου και οι δικοί σας θα ξετρελαθούν. Μια διαφορετική συνταγή για πατάτες φούρνου για να φτιάξετε κάτι καινούργιο.Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που…


    Δοκιμάστε την πιο νόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου και οι δικοί σας θα ξετρελαθούν. Μια διαφορετική συνταγή για πατάτες φούρνου για να φτιάξετε κάτι καινούργιο.

    Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράσαμε πατάτες

    Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με τυρί και πατάτες, να το σκεπάσετε με μπέικον και το βάλετε στο φούρνο!

    • Πατάτες
    • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
    • Βούτυρο
    • Τυρί τριμμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    γάλα πατάτες φούρνου

    Το μυστικό με το γάλα στην εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα.

    Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε. Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).

    Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

    Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο

    • Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο.
    • Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι για πάνω από 2 – 3 φορές.
    • Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα.
    • Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
    • Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα.
    • Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά