Περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε στο πι και φι τη πιο λαχταριστή αυγόπιτα με μανιτάρια και γιαούρτι


    Μια ξεχωριστή και πολύ νόστιμη πρόταση για τα πασχαλινά αβγά που περισσεύουν από τα τσουγκρίσματα και είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Γιατί να μην τα αξιοποιήσετε έξυπνα, όπως αυτή η συνταγή; Παράλληλα, δ…


    Μια ξεχωριστή και πολύ νόστιμη πρόταση για τα πασχαλινά αβγά που περισσεύουν από τα τσουγκρίσματα και είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Γιατί να μην τα αξιοποιήσετε έξυπνα, όπως αυτή η συνταγή; Παράλληλα, δείτε πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να κάψετε ένα σοκολατένιο αυγό.

    • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας ή ζύμη κουρού
    • 6 αβγά βραστά καθαρισμένα, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
    • 150γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
    • 150γρ. κασέρι, σε λεπτά μπαστουνάκια
    • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού

    • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
    • 400ml γιαούρτι
    • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
    • αλάτι, πιπέρι

     Περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε στο πι και φι τη πιο λαχταριστή αυγόπιτα με μανιτάρια και γιαούρτι

    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και λαδώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30εκ.. Ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας και τη στρώνετε καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους. Τρυπάτε τον πάτο και τα τοιχώματα με πιρούνι και την ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
    • Στο μεταξύ, σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
    • Ετοιμάζετε και τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση. Τότε σβήνετε τη φωτιά.
    • Στρώνετε τις ροδέλες των αβγών στην προψημένη ζύμη και τα αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τα μανιτάρια πάνω από τα αβγά και σκορπίζετε το κασέρι από πάνω. Περιχύνετε τη γέμιση με τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την κεφαλογραβιέρα.
    • Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί. Σερβίρεται ζεστή.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά