Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτος πειρασμός! Είναι δροσερό, λαχταριστό και φτιάχνεται γρήγορα και απλά! Είναι το καλύτερο επιδόρπιο για ένα “φουσκωτικό” γεύμα, όπως αυτό της Τσικνοπέμπτης και απαιτεί…


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι σκέτος πειρασμός! Είναι δροσερό, λαχταριστό και φτιάχνεται γρήγορα και απλά! Είναι το καλύτερο επιδόρπιο για ένα “φουσκωτικό” γεύμα, όπως αυτό της Τσικνοπέμπτης και απαιτεί ελάχιστα υλικά.

    Παράλληλα, δείτε την απόλυτη συνταγή για σπιτικά σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη

    • 12 σαβαγιάρ
    • Γάλα
    • 200 ml κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
    • 2 πακέτα μπισκότα με μαρμελάδα
    • 80 ml γάλα
    • 125 γρ κουβερτούρα

    γλυκο-ψυγειου-σοκολατα

    • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 εκατοτσών με αντικολλητικό χαρτί.
    • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάαλκτος να γίνει σαντιγί.
    • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα.
    • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
    • Βυθίζουμε τα μπισκότα μέχρι την μέαη και βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
    • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
    • Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με την γκανάζ και προαιρετικά νιφάδες λευκής σοκολάτας.

    Εύκολο και οικονομικό προφιτερόλ με λιγότερο από 4 ευρώ

    Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη και οικονομική συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ και απολαύστε το με την οικογένειά ή τους φίλους σας! Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση και θα έχετε ξοδέψει ελάχιστα χρήματα.

    Παράλληλα, δοκιμάστε αυτό το “κολασμένο” μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καραμέλα

    • 1 λίτρο γάλα
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 100 γρ. κακάο
    • 8 κρουασανάκια
    • φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα, προαιρετικά
    • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η κρέμα.
    • Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
    • Στρώνουμε 8-9 μπολάκια, σπάμε στη μέση 8 κρουασανάκια και τα τοποθετούμε στον πάτο.
    • Γεμίζουμε τα μπολάκια με την κρέμα και γαρνίρουμε προαιρετικά με φιστίκια Αιγίνης ή ό,τι άλλο θέλουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά