Σας δείξαμε πως να φτιάξετε εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα (δείτε εδώ τη συνταγή) και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λαχταριστή σοκολάτα.Πηγή: Argiro…
Σας δείξαμε πως να φτιάξετε εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα (δείτε εδώ τη συνταγή) και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λαχταριστή σοκολάτα.
Υλικά για το τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
- 550 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι (4 ⅓ φλ.)
- 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλ.)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. γεμάτη μαγιά στιγμής
- 3 αυγά μεγάλα
- 120 γρ. γάλα (1/2 φλ.)
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Λίγο λιωμένο βούτυρο
- 2 φόρμες μικρές για κέικ
Για τη γέμιση
- 50 γρ. κακάο (1/2 φλ.)
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη (1/2 φλ.)
- 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 240 γρ. νερό (1 φλ.)
- 300 γρ. ζάχαρη (1 ½ φλ)
- Φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτη
Εκτέλεση:
- Όλα τα υλικά για το τσουρέκι με σοκολάτα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε το βούτυρο και κρατάμε το κομμάτια στην άκρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε τη μάγια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2′.
- Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο τα κομμάτια από το μαλακό βούτυρο, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και γυαλιστερή και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, την αλείφουμε με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο και την σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
- Βουτυρώνουμε δυο μικρές μακρόστενες φόρμες κέικ και στη βάση στρώνουμε λαδόκολλα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο 30χ40 εκ.
- Αλείφουμε στην επιφάνεια τη μισή γέμιση-πάστα σοκολάτα, αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.
- Πασπαλίζουμε τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή ζάχαρη.
- Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε λεπτή φέτα και ισιώνουμε τις άκρες.
- Κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς το ρολό στη μέση.
- Τοποθετούμε τα δυο μισά του ρολού με την γέμιση προς τα εμάς και τα πλέκουμε σε κοτσίδα.
- Πατάμε τις άκρες να κολλήσουν και το βάζουμε στη φόρμα.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
- Αφήνουμε για 1 ½ ώρα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
- Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη πλεξούδα τσουρέκι με σοκολάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC στον αέρα και τοποθετούμε τις φόρμες στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 30′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα τα αφράτα και φανταστικά τσουρέκια με σοκολάτα.
Για τη γέμιση με σοκολάτα
- Βάζουμε σε μπολ το κακάο, την άχνη, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.
Για το σιρόπι
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 2′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Όπως βγάζουμε καuτά τα τσουρέκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι.
- Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν, τα ξεφορμάρουμε.
- Το σιρόπι είναι προαιρετικό, εγώ προτείνω να το βάλετε για πλήρη απόλαυση.
- Μελετήστε αναλυτικά και όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα τσουρέκια εδώ.
Πηγή: Argiro.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Με μπόλικο πορτοκάλι και κανέλα – Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια που λιώνουν στο στόμα
Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι
Δείτε και αυτά