Μπορεί να μην είναι η κλασική μηλόπιτα της μαμάς μας, όμως είναι εξίσου νόστιμη. Μία εναλλακτική μηλόπιτα με γιαούρτι και ελαφριά γεύση με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Παράλληλα, να σας υπενθ…
Μπορεί να μην είναι η κλασική μηλόπιτα της μαμάς μας, όμως είναι εξίσου νόστιμη. Μία εναλλακτική μηλόπιτα με γιαούρτι και ελαφριά γεύση με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Παράλληλα, να σας υπενθυμίσουμε μία εύκολη συνταγή με μπεσαμέλ.
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 Μήλο
- 1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκο
- 5 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα ροδάκινο
- Ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με τις φέτες από το μήλο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.