Την περίοδο της νηστείας μπορούμε να απολαύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά σε νηστίσιμες παραλλαγές. Όπως αυτά τα νηστίσιμα τυροπιτάκια με νηστίσιμο τυρί και γάλα αμυγδάλου. Παράλληλα, δείτε τη πανεύκολη σ…
Την περίοδο της νηστείας μπορούμε να απολαύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά σε νηστίσιμες παραλλαγές. Όπως αυτά τα νηστίσιμα τυροπιτάκια με νηστίσιμο τυρί και γάλα αμυγδάλου. Παράλληλα, δείτε τη πανεύκολη συνταγή για τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ.
Υλικά
- Γάλα Αμυγδάλου 1 φλιτζάνι χλιαρό
- Σπορέλαιο 1 φλιτζάνι
- Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
- Ξύδι 1 κουταλιά σούπας
- Αλατι 1/2 κουταλάκι τσαγιού
- Ζαχαρη 1/2 κουταλάκι τσαγιού
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γρ. περίπου
Για την γέμιση
- Τυρί Μισό κιλό νηστίσιμο
- Γάλα Αμυγδάλου Λίγο
- Πιπέρι Λίγο
Εκτέλεση για την ζύμη
- Στην αρχή διαλύουμε την μαγιά με το γάλα αμυγδάλου. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία όμορφη ζύμη και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για να φουσκώσει.
- Στην συνέχεια πλάθουμε δίνοντας ό,τι σχήμα θέλουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει αναμειγνύοντας την θρυμματισμένη φέτα, με το γάλα αμυγδάλου και το πιπέρι. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
- Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.