Τραγανή τυρόπιτα κουρού ολικής άλεσης με γραβιέρα και φέτα


    Η τυρόπιτα κουρού είναι μία ξεχωριστή κατηγορία τυρόπιτας, που τη λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Η κουρού, ωστόσο, μπορεί να μαγειρευτεί σε διάφορες παραλλαγές, μία από τις οποίες είναι και αυτή …


    Η τυρόπιτα κουρού είναι μία ξεχωριστή κατηγορία τυρόπιτας, που τη λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Η κουρού, ωστόσο, μπορεί να μαγειρευτεί σε διάφορες παραλλαγές, μία από τις οποίες είναι και αυτή η ολικής άλεσης με φέτα που λιώνει στο στόμα. Παράλληλα, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα.

    • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
    • ½ κγ αλάτι
    • 120 γρ βούτυρο λιωμένο
    • 120 ml ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 200 γρ γιαούρτι
    • Σουσάμι για γαρνίρισμα
    • Βρώμη για γαρνίρισμα
    • ηλιόσποροι για γαρνίρισμα
    • 1 αυγό για επάλειψη

    Για τη γέμιση:

    • 400 γρ φέτα
    • 2 αυγά
    • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
    • ½ κγ πιπέρι
    • 90 ml φρέσκο γάλα

    κουρού-τυρόπιτα

    Εκτέλεση

    Για τη ζύμη σε ένα μπολ ενώνω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αλάτι.

    • Προσθέτω το αυγό και το γιαούρτι ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
    • Τέλος ρίχνω σταδιακά τα άλευρα με το μπείκιν πάουντερ, ζυμώνω καλά.
    • Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Για τη γέμιση σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.

    • Θρυμματίζω μέσα τους τη φέτα, προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το γάλα ανακατεύοντας καλά.
    • Χωρίζω το φύλλο στα δύο και ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια το ένα μέρος.
    • Αλείφω ένα ταψί 30 x 27 εκ με βούτυρο και μεταφέρω σε αυτό το φύλλο.
    • Απλώνω πάνω του τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού.
    • Ανοίγω το δεύτερο φύλλο, το βάζω από πάνω και πιέζω τις άκρες να κολλήσουν καλά.
    • Χτυπάω το αυγό με 1 ΚΣ νερό, αλείφω με αυτό το φύλλο και πασπαλίζω με σουσάμι, βρόμη και ηλιόσπορο.
    • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα για 60 λεπτά.
    • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

    Πηγή: paxxi.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά