Μετά από αυτό το πανεύκολο γλυκό που σας προτείναμε για να αξιοποιήσετε όσο μελομακάρονα σας έμειναν από τα Χριστούγεννα, επανήλθαμε με μια νέα, υπέροχη συνταγή.Συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας…
Μετά από αυτό το πανεύκολο γλυκό που σας προτείναμε για να αξιοποιήσετε όσο μελομακάρονα σας έμειναν από τα Χριστούγεννα, επανήλθαμε με μια νέα, υπέροχη συνταγή.
Συγκεκριμένα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα βήμα πως να κάνουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και γευστικά τρουφάκια.
Υλικά Συνταγής
- 300 γραμ. κουβερτούρα
- 50 γραμ. βούτυρο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γραμ. μπισκότα βουτύρου (χοντροσπασμένα) ή 2 μεγάλοι κουραμπιέδες χωρίς την άχνη
- 150 γραμ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 20 γραμ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
- κακάο
- τρούφα
- άχνη ζάχαρη
- τρίμματα σοκολάτας
- αλεσμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
- Πρώτα κόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε με ένα πιάτο το μπολ.
- Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο ή τους κουραμπιέδες και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
- Μ’ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι μικρά τρουφάκια σοκολάτας.
- Ρολάρουμε τα τρουφάκια σοκολάτας στην επιθυμητή επικάλυψη. Η επικάλυψη για τα τρουφάκια μπορεί να είναι κακάο, τρούφα, τρίμματα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή αλεσμένοι ξηροί καρποί.
- Μπορείτε να πλάσετε το μείγμα και σε μεγάλες τρούφες σαν ατομικό γλυκό κέρασμα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Συνταγή για την πιο νόστιμη αλμυρή κρέπα ever – Για γεύση “κόλαση”
Καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο – Με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι
Δείτε και αυτά