Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο μπούτι με μέλι και σόγια


    Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά στην Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος ωστόσο αυτή η συνταγή είναι ειλικρινά πεντανόστιμη…


    Το κοτόπουλο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά στην Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος ωστόσο αυτή η συνταγή είναι ειλικρινά πεντανόστιμη και ξεχωριστή.

    Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

    Για το κοτόπουλο
    3 σκ. σκόρδο
    1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    4 κ.σ. μέλι
    πιπέρι
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    4 μπούτια κοτόπουλου

    Για το ρύζι
    1 σκ. σκόρδο
    250 γρ. ρύζι μπασμάτι
    1 λεμόνι, σε φλούδες
    1 φύλλο δάφνης
    1 κλ. δεντρολίβανο
    1 κ.γ. ρίγανη
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    700 γρ. νερό
    1 κύβο κότας
    πιπέρι

    Για το σερβίρισμα
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

    Διάβασε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά