Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο. Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα….
Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο. Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα. Επίσης, δείτε την συνταγή για το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 5 λεπτά!
- 1 πακέτο μπισκότα digestive (220γρ.) *
- 80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
- 1 φλιτζάνι νερό καuτό
- 1 λεμόνι το χυμό
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] για πασπάλισμα
- Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά.
- Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκι** και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.
- Χτυπάτε με μίξερ χειρός το παγωμένο εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.
- Διαλύετε το ζελέ στο καuτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μείγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.
- ** Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ατομικές μερίδες σε μικρά ατομικά στρογγυλά φορμάκια ή ατομικές μικρές στρογγυλές ταρτιέρες και
- *Εναλλακτικά βάλετε μπισκότα πτι μπερ αντί για digestive.
Μια συνταγή για ένα αφράτο γιαουρτογλυκό ψυγείου. Μπισκοτένια βάση, σαντιγί, γαρνιρισμένο με βατόμουρα και σιρόπι σοκολάτας. Τόσο απλό και τόσο δροσερό! Παράλληλα, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου που θα σας τρέχουν τα σάλια
Για τη βάση:
- 450 γρ. cookies σοκολάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 αυγό
Για τη γέμιση:
- 1 φλ. τσαγιού βατόμουρα κομμένες στα 2
- 440 γρ. γιαούρτι με γεύση βατόμουρου
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
Για γαρνίρισμα:
- βατόμουρα φρέσκα για γαρνίρισμα
- σιρόπι βατόμουρου & σοκολάτας [προαιρετικά]
Για τη βάση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι.
- Θρυμματίζετε στο multi τα cookies.
- Μεταφέρετε το τρίμμα σε μπολ, προσθέτετε το σπορέλαιο, το νερό και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Αν χρειαστεί προσθέστε 1 κ.σ. νερό ακόμα.
- Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας, 6 κουταλιές και τις βάζετε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψάκι για να κάνετε 6 μπισκότα.
- Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-11 λ μέχρι να σφίξουν.
- Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 2 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώνουν.
- Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα 23-25 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
- Στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου στη βάση και 2,5 εκ. ύψος περιμετρικά του ταψιού και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου μέχρι να σφίξει.
- Την αφήνετε εκτός φούρνου για 30 λ να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση:
- Βάζετε σε μεγάλο μπόλ το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας] και ανακατεύετε πολύ καλά να αφρατέψει το γιαούρτι. Προσθέτετε και τα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.
- Απλώνετε το μείγμα γιαουρτιού, βατόμουρου πάνω στη ψημένη βάση.
- Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 6 μπισκότα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γιαούρτι.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι και τα μπισκότα.
- Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Για γαρνίρισμα:
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με φρέσκα βατόμουρα και το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι βατόμουρου ή σοκολάτα ή και τα δύο.
Για τους λάτρεις του καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef στο Star παρουσίασε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα! Παράληλα, δείτε την συνταγή για ένα παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας με μόλις 3 υλικά.
Για το παγωτό βανίλια:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 ml γάλα
- 4 κρόκους αβγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια στικ
Για το παγωτό σοκολάτα:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 σοκολατούχο γάλα
- 4 κρόκους αβγών
- 100 γρ. ζάχαρη
Για το παγωτό καραμέλα:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 ml γάλα
- 4 κρόκους αβγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 200 σάλτσα καραμέλας
- Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα και τη βανίλια να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
- Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το σοκολατούχο γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
- Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καραμέλα και ομογενοποιούμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά 2 ώρες).
- Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ανακάτεμα.