Κάνεις συχνά μακαρόνια; Αυτό το κόλπο για να μην ξεχειλίζει το νερό στην κατσαρόλα θα σε σώσει


    Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχειλίσει το νερό στην κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα. Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί.
    Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγο…


    Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχειλίσει το νερό στην κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα. Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί.

    Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε με χιλιάδες κόλπα: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay αλλά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).

    κουτάλα με μακαρόνια

    Η λύση από ότι φαίνεται είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα!

    Αυτό συμβαίνει στο σώμα αν τρώτε κρύα τα μακαρόνια – Θα πάθετε πλάκα

    Τα μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας μπορεί να μην είναι το ίδιο γευστικά, αλλά μην κάνετε το λάθος να τα πετάξετε, καθώς όπως αποδείχτηκε, τα κρύα ζυμαρικά όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία σας, αλλά την ωφελούν!

    Αφού μάθαμε ότι και τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια έχουν οφέλη για τον οργανισμό, τώρα αποδεικνύεται ότι και τα κρύα κάνουν το ίδιο καλό. Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε μέσα από μια σχετική μελέτη που έγινε από μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής την καθηγήτρια Denise Robertson, και η οποία είχε ως θέμα της τους άπεπτους υδατάνθρακες.

    Στα πλαίσια της μελέτης, οι εθελοντές κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί, με τους μισούς να τα τρώνε κρύα και τους άλλους μισούς ξαναζεσταμένα. Έπειτα, όλοι τους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ τους μέτρησαν και τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Την επόμενη ημέρα, το πείραμα πραγματοποιήθηκε ξανά, με το μενού όμως να αντιστρέφεται.

    μακαρόνια

    Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά ανέβασαν λιγότερο το επίπεδο του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, σε σχέση με τα πρόσφατα βρασμένα. Επιπλέον, φαίνεται πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και είχαν ξαναζεσταθεί, επηρέασαν σε ακόμα μικρότερο ποσοστό τις τιμές των παραπάνω ουσιών.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται σχεδόν αμέσως σε σάκχαρα και απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό, κάτι που προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απότομη πτώση της, με αποτέλεσμα το αίσθημα της πείνας να αυξάνεται περισσότερο και πιο σύντομα.

    Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με συνέπεια τα επίπεδα ινσουλίνης να μην αυξάνονται, αλλά και να μην πέφτουν απότομα, κάτι που κάνει τον οργανισμό να νιώθει κορεσμό για περισσότερο διάστημα.

    Επιπροσθέτως, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου και ζυμώνονται στην εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε πολύ χρήσιμες ουσίες για τον οργανισμό, ενώ παράλληλα βελτιώνουν και τη λειτουργία του εντέρου.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά