Το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και κανέλα «λιώνει» στο στόμα


Αυτό το πεντανόστιμο πολίτικο γλυκό ψυγείου που βρήκαμε, έχει μέσα κρέμα και άφθονη κανέλα! Με μία μόνο μπουκιά «λιώνει» στο στόμα και μπορεί να σας κάνει να παραμιλάτε από την υπέροχη γεύση του! Δοκι…


Αυτό το πεντανόστιμο πολίτικο γλυκό ψυγείου που βρήκαμε, έχει μέσα κρέμα και άφθονη κανέλα! Με μία μόνο μπουκιά «λιώνει» στο στόμα και μπορεί να σας κάνει να παραμιλάτε από την υπέροχη γεύση του! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Είναι άλλωστε μία συνταγή απλή, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας και να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Ρίξτε και μια ματιά στην απίστευτη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά.

Πάμε να δούμε την συνταγή για το γλυκό ψυγείου με κανέλα και κρέμα

Yλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 240 γρ. κοκ. φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 300 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα (1,5 % λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά! Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι 35×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά. . (κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά.)
  • Στη συνέχεια βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για ένα τεταρτάκι και με τη βοήθεια πινέλου σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας!
  • Τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Φυλάμε μόνο μια κούπα απ’ το γάλα και εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν κοντεύει να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη , προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά , μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Περιμένουμε δυο-τρία λεπτά να σταθεί και αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Κέικ ψυγείου χωρίς ψήσιμο, με ζαχαρούχο γάλα – Μόνο 15 λεπτά και έτοιμο

Ψάχνεις να βρεις ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου για να δροσίζεσαι τις καuτές ημέρες του καλοκαιριού; Αυτό το κέικ με ζαχαρούχο γάλα και λίγα ακόμα υλικά θα γίνει το αγαπημένο σου αφού δεν θέλει ψήσιμο και είναι έτοιμο σε 15 λεπτά.

Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε!

Συστατικά:

  • μπισκότα πτι μπερ – 700 γρ.
  • βούτυρο – 300 γρ.
  • Καραμελωμένο ζαχαρούχο* – 1,5 κουτιά
  • καρύδια – 200 γρ.
  • γάλα – 200 ml.

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε με ένα μιξερ χειρός.
  • Στρώνουμε ένα πυρέξ με μεμβράνη τροφίμων και απλώνουμε μέσα λίγη καραμέλα να καλύψουμε την βάση του πυρέξ. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα γρήγορα και στρώνουμε τα μπισκότα πάνω από την καραμέλα και από πάνω δεύτερο στρώμα καραμέλας. Συνεχίζουμε και στρώνουμε και τρίτο στρώμα μπισκότο και από πάνω καραμέλα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και στρώνουμε μπισκότα από πάνω από το καρύδι και απλώνουμε καραμέλα και ένα τελευταίο στρώμα μπισκότου.
  • Καλύπτουμε από πάνω με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε αφαιρούμε την μεμβράνη και αλείφουμε με καραμέλα γύρω γύρω με καραμέλα.
  • Πασπαλίζουμε γύρω γύρω το γλυκό με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Ωστόσο, δες κι αυτό το γλυκό ψυγείου είναι επίσης έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά και έχει ξετρελαθεί το διαδίκτυο μαζί του!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Με ούτε 6 ευρώ θα φτιάξεις αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό

Μηλόπιτα ψυγείου με μπόλικη κανέλα, χωρίς ψήσιμο – Με 7 μόνο υλικά

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά