Μια συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια που προέρχεται στην Σκωτία. Απλά κόψτε τον κιμά σε έξι κομμάτια και εκπλαγείτε! Τρώγονται ζεστά ή κρύα, ή ακόμα και σε σάντουιτς.Έχουμε ακούσει πολλές συνταγές και…
Μια συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια που προέρχεται στην Σκωτία. Απλά κόψτε τον κιμά σε έξι κομμάτια και εκπλαγείτε! Τρώγονται ζεστά ή κρύα, ή ακόμα και σε σάντουιτς.
Έχουμε ακούσει πολλές συνταγές και παραλλαγές για τα μπιφτέκια, όπως αυτή με τον κιμά και την ζύμη. Σε αυτή την συνταγή δοκιμάστε να προσθέσετε αυγά!
Κεφτεδάκια γεμιστά με αυγά
Για 6 κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν το χρόνο ψυγείου)
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά ανά παρτίδα
Συστατικά:
6 βραστά αυγά, καθαρισμένα
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
500 γραμμάρια βόειο κιμά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια φρυγανιά
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
Φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα
Μόλις έχετε βράσει τα αυγά σας και έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, η προετοιμασία είναι πολύ απλή! Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, και στη συνέχεια διαμορφώστε το μείγμα γύρω από τα αυγά. Βουτήξτε τα στη φρυγανιά, τηγανίστε τα και καλή σας όρεξη!
Μερικές συμβουλές ακόμα:
Αφού τα βουτήξετε στην ψίχα, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Η φρυγανιά θα σταθεροποιηθεί και θα τηγανιστούν καλύτερα.
Για να ελέγξετε αν το λάδι τηγανίσματος είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί όσο καίει το λάδι. Αν το ψωμί πάρει γρήγορα χρώμα χωρίς να απορροφήσει το λάδι, σημαίνει ότι το λάδι είναι έτοιμο.
Γέμισε ένα κρεμμύδι με κιμά και πρόσθεσε τυρί…Θα σας τρέξουν τα σάλια!
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις απίθανες βόμβες κρεμμυδιού με κιμά και τυρί στην επόμενη εξόρμηση σας! Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!
Μετά από την πίτσα- τάκο με κιμά, ακόμα ένα σνάκ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να φτιάξτε αυτή την συνταγή και στο σπίτι σας.
Υλικά
Μισό κιλό κιμά
1 αβγό
2 κρεμμύδια
Τυρί σε στικ
1 κ.σ. σάλτσα
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.σ. αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200.
2. Κόψτε τις άκρες από τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια, κόψτε τα στην μέση και βγάλτε τα δύο μισά από το εξωτερικό στρώμα. Αν έχετε εμπειρία στην μαγειρική, μπορείτε να αφαιρέσετε κατευθείαν το κέντρο.
3. Βγάλτε στρώμα στρώμα όλα τα στρώματα του κρεμμυδιού.
4. Ρίξτε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το. Κόψτε το υπόλοιπο του κρεμμυδιού και ρίξτε το στον κιμά. Στύψτε λίγο από τα υγρά του κρεμμυδιού μέσα στο κρέας.
5. Προσθέστε όλα τα στερεά υλικά και την σάλτσα στον κιμά, μαζί με το αβγό. Ανακατέψτε τα με το χέρι.
6. Ξεκινήστε να γεμίζετε τις “βόμβες” σας με το μίγμα από κιμά. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί μαζί με τον κιμά σε κάθε “βόμβα”.
7. Τυλίξτε τις “βόμβες” με αλουμινόχαρτο. Αν πρόκειται να τις ψήσετε σε ψησταριά, βάλτε διπλή στρώση αλουμινόχαρτου.
Δείτε και αυτά