Νηστίσιμες συνταγές: Κουλουράκια με λάδι, κανέλα και ελάχιστες θερμίδες!


    Δεν χρειάζεται να είναι Πάσχα ή Χριστούγεννα για να φτιάξουμε κουλουράκια. Τα κουλουράκια τρώγονται πάντα και είναι το πιο νόστιμο πρωινό, ενώ μπορούμε να σας θυμίσουμε και τα διατροφικά κουλουράκια κ…

    ...ανέλας με μέλι χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο! Την περίοδο της νηστείας που οι επιλογές μειώνονται, μία καλή και χορταστική λύση για πρωινό είναι τα νηστίσιμα κουλουράκια. Οι νηστίσιμες συνταγές είναι αρκετές αλλά αυτή είναι μία που θα λατρέψετε! Μυρωδάτα, τραγανά από έξω...

    Δεν χρειάζεται να είναι Πάσχα ή Χριστούγεννα για να φτιάξουμε κουλουράκια. Τα κουλουράκια τρώγονται πάντα και είναι το πιο νόστιμο πρωινό, ενώ μπορούμε να σας θυμίσουμε και τα διατροφικά κουλουράκια κανέλας με μέλι χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο!

    Την περίοδο της νηστείας που οι επιλογές μειώνονται, μία καλή και χορταστική λύση για πρωινό είναι τα νηστίσιμα κουλουράκια. Οι νηστίσιμες συνταγές είναι αρκετές αλλά αυτή είναι μία που θα λατρέψετε!

    Μυρωδάτα, τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, με λάδι και κανέλα!

    Ας δούμε λοιπόν μία καταπληκτική και νόστιμη συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια.

    Υλικά Συνταγής:
    ½ κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
    1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
    1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
    1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    1/2 φλ. ζάχαρη
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα(υγρή)
    1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
    1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
    λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    σουσάμι για το πασπάλισμα

    Εκτέλεση Συνταγής:
    Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

    Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.

    Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι. Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.

    Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.

    Αν θέλετε λοιπόν να γευθείτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την νηστίσιμη συνταγή μας. Καλής σας επιτυχία και καλή απόλαυση!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά