Λαχταριστό κέικ σοκολάτας από την Βέφα Αλεξιάδου – “Κόλαση” η επικάλυψη μερέντας


    Η Βέφα Αλεξιάδου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για λαχταριστό κέικ σοκολάτας που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ειδικά η επικάλυψη με μερέντα είναι σκέτη “κόλαση”.ΥλικάΕκτέλεσηΚι αν θες και κάτι αλμυρ…

    ... κέικ σοκολάτας της Βέφας ΑλεξιάδουΥλικά VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor 4 - αποκλειστικό: Άσχημες εξελίξεις με την Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου 2 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης 1...

    Η Βέφα Αλεξιάδου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για λαχταριστό κέικ σοκολάτας που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ειδικά η επικάλυψη με μερέντα είναι σκέτη “κόλαση”.

    Αναλυτικά η συνταγή για το λαχταριστό κέικ σοκολάτας της Βέφας Αλεξιάδου

    Υλικά

    • 2 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
    • 1 κούπα βιτάμ σοφτ
    • 6 αυγά
    • 3/4 της κούπας κακάο
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 1/2 κούπα γάλα
    • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
    • 1/4 κουτ. του γλυκού Σόδα
    • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
    • 1 βανίλια

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα περίπου δέκα λεπτά.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.
    • Ψήνουμε σε προθέρμανσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
    • Ξεφορμαρουμε αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με Μερέντα.

    Κι αν θες και κάτι αλμυρό δες εδώ αυτή την συγκλονιστική συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι επίσης γρήγορη!

    Θεϊκά κουλουράκια πορτοκαλιού από την Βέφα Αλεξιάδου – Θα “μείνουν” όλοι στην πρώτη μπουκιά

    Μια από τις πιο νόστιμες γλυκές συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου είναι αυτά τα κουλουράκια! πορτοκαλιού! Είναι θεϊκά και θα “μείνουν” σίγουρα όλοι με την πρώτη μπουκιά.

    Είναι έτοιμα σε περίπου 20 λεπτά και χρειάζεσαι μόνο λίγα υλικά για να τα πετύχεις!

    Υλικά

    • 4-4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
    • 3 κουταλάκια μπέικιν
    • 1 κούπα βούτυρο μαλακό
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 2 κροκάδια
    • 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
    • 2 κουταλιές κονιάκ
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 3 κουταλιές κακάο

    Εκτέλεση

    • Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.
    • Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
    • Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
    • Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.
    • Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
    • Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.
    • Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.
    • Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.
    • Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
    • Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
    • Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Αρνάκι γεμιστό στο φούρνο με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Είναι λουκούμι

    Ανοιχτή πίτα λαχανικών με λεμόνι της Βέφας Αλεξιάδου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά