Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα


    Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες…

    ... με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.Υλικά370 γραμ. αλεύρι μαλακό50 γραμ. άχνη ζάχαρη250 γραμ. βούτυρο...

    Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

    Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.

    κουραμπιέδες σοκολάτα

    Υλικά

    370 γραμ. αλεύρι μαλακό

    50 γραμ. άχνη ζάχαρη

    250 γραμ. βούτυρο μαλακό

    2 κρόκους

    1 βανίλια

    1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ

    3 πρέζες μοσχοκάρυδο

    100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

    Για τη σπιτική μερέντα

    100 γραμ. βούτυρο

    100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

    1 μικρό κουτί ζαχαρούχο

    2 κ.σ. κακάο

    1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

    Εκτέλεση

    Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

    Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

    Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.

    Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.

    Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

    Πηγή: Argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά